Heyecan Dorukta: Süper Kupa'nın Kazananı Suudi Arabistan'da Belli Olacak!

Türk futbolunun devleri Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Kupa heyecanıyla bir kez daha karşı karşıya geliyor. Süper Lig 2022-2023 sezonu şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, yarın akşam saat 20.45’te Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da kozlarını paylaşacak.

Heyecan Dorukta: Süper Kupa'nın Kazananı Suudi Arabistan'da Belli Olacak!

Ezeli Rekabet: Süper Kupa Finali

Süper Lig'de kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ve Fenerbahçe, Süper Kupa maçında tekrar sahada olacak. İki ezeli rakip, ligdeki mücadelelerinde beraberlikle ayrılmıştı.

Fenerbahçe'nin Hedefi: 4. Süper Kupa

Fenerbahçe, daha önce 5 kez final oynadığı Süper Kupa'da 3 kez zafer elde etti. Ancak 2012 ve 2013 yıllarında Galatasaray'a mağlup olmuştu.

Önemli Oyuncular Sahada Olacak

Fenerbahçe'de, önceki derbide kırmızı kart gören Fred ve Mert Hakan, Süper Kupa mücadelesinde takımlarını destekleyecek. Ancak Zajc ile Becao'nun sakatlıkları devam ettiği için maçta yer alamayacaklar.

Muhtemel İlk 11'ler

Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal'ın olası 11'i: Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Serdar Aziz, Ferdi, Fred, İsmail, İrfan Can Kahveci, Tadic, Szymanski, Dzeko.

Galatasaray'ın Hedefi: 7. Süper Kupa Zaferi

Galatasaray, Süper Kupa'da Fenerbahçe'yi mağlup ederek 7. kez kupayı müzesine götürmeyi hedefliyor. Ancak sakatlığı devam eden Davinson Sanchez'in maçta yer alması beklenmiyor.

Galatasaray'ın Olası İlk 11'i

Sarı-kırmızılı ekibin muhtemel ilk 11'i: Muslera- Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan, Torreira, Tete, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Teknik Direktörlerin Geçmişi

Fenerbahçe'nin hocası İsmail Kartal daha önce 2014'te Süper Kupa'yı kazanmıştı. Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk ise bu kupada daha önce 1 kez final oynamıştı.

Yurt Dışında 5. Kez Mücadele

Süper Kupa karşılaşması, daha önce 4 farklı ülkede oynandı. Bu kez karşılaşma Suudi Arabistan'da gerçekleşecek.

Karşılaşmaya Büyük İlgi

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa mücadelesine yoğun bir ilgi var. 25 bin kişilik Al-Awwal Park Stadyumu'nda oynanacak maç için biletler hızla tükeniyor.

Dev Bütçe ve Ödüller

Süper Kupa maçına büyük bütçe ayrıldı. Kazanan takım 65 milyon TL, diğer takım ise 43 milyon TL'nin sahibi olacak. Toplamda 108 milyon TL ödül dağıtılacak.

İndirimli Biletler

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa maçı için biletlerde indirime gitti. Biletlerin fiyatları 963 TL ile 140 bin TL arasında değişiyor.

Bu karşılaşma, Türk futbolseverleri heyecanlandıran bir mücadeleye sahne olacak. İki devin mücadelesi, futbolseverlerin heyecanını doruk noktaya çıkaracak gibi görünüyor.