HDP'li Belediye Başkan Adayı Gözaltına Alındı

Son dakika haberi: HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı hakkında gözaltı kararı verildi.

HDP'li Belediye Başkan Adayı Gözaltına Alındı

HDP Belediye Başkanı adayı hakkında gözaltı kararı verildi.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Halkların Demokratik Partisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Yurdanur Güven ile 7 partili hakkında yakalama kararı verildi. 

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Yurdanur Güven 'in de aralarında bulunduğu 8 şüpheli hakkında 'sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları' suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı ve başlatılan bu soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildiğine yer verildi.

Gözaltı kararının verilmesinin ardından harekete geçen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, saatler 07.30 ’da operasyon için düğmeye bastı. Operasyonda HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Yurdanur Güven ile A.K., E.Ş., H.İ.G. Edremit’te, A.Ö., E.A., V.K.D. Ayvalık'ta, T.Ö. de Bandırma 'da gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda suç unsuru taşıma ihtimali bulunan dijital materyallere el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Soruşturma devam ediyor. 

Kamubulteni.com  | Ankara