HDP'den MHP'nin Af Teklifine Tepki Geldi!

HDP Grup Toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  Milliyetçi Hareket Partisi'nin gündeme getirdiği af teklifine tepki gösterdi

HDP'den MHP'nin Af Teklifine Tepki Geldi!

Pervin Buldan, "Tutuklu siyasetçiler, gazeteciler, insan hakları savunucuları, kadın tutsaklar konuşulmalıdır. Düşünceyi suç haline getiren yasa konuşulmalıdır. Milletvekilimiz Leyla Güven tutukludur ama teklif çetelere af öngörüyor. Halkın temsilcisinin tutuklu olduğu, halka karşı suç işleyenlerin ise affedilmesinin planlandığı bir ülkede yaşıyoruz" ifadelerini kulalnırken, MHP'nin insan kaçakçıları ile mafyanın affedilmesini tasarladığını öne sürdü.

Yeni Havalimanındaki olaylara ilişkin de konuşan HDP Eş Genel Başkanı, "Direnen havaalanı işçileri tutukludur ama iş cinayetlerine neden olanlar dışarıdadır. Konuşulması gereken asıl mesele ülkedeki adaletsizliktir. Sayın Demirtaş, Sayın Yüksekdağ ve birçok arkadaşımız demokratik siyaset yaptıkları için tutuklu ama 'oluk oluk kan akıtacağız' diyenler dışarıda. Buna yol açan bir adaletsizlik sistemi tartışılmadan, çözüme varılmadan ülkede hiçbir şey konuşulamaz." dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA