Hastanelerde Jandarma Dönemi Başladı

Sağlık alanında son dönemlerde artış gösteren şiddet olaylarının önlenebilmesi amacıyla yeni tedbirler hayata geçiriliyor.

Hastanelerde Jandarma Dönemi Başladı

Sağlık sektöründe şiddetin önüne geçilmesi amacıyla artık hastane polislerinin yanı sıra jandarma personeli de görev yapacak.  Son senelerde sağlık sektöründe yaşanan fiziki ve sözlü şiddet saldırılarının önlenmesi maksadıyla bir dizi önleyici tedbirler alınmaya başladı.

Sağlık Sendikaları ve Tabip odaları sağlık alanında artan şiddetin önlenmesi amacıyla cezai müeyyide ve gerekli tedbirlerin alınmasını talep ederken, bundan sonra kamu hastanelerinde görev yapan hastane polislerinin yanı sıra polisle birlikte Betvole jandarma ekipleri de görev yapacak.

Samsun'da 3 gün önce başlayan uygulamaya vatandaşlardan büyük destek gelirken, vatandaşlar uygulamanın faydalı olacağını ve önleyiciliği arttıracağını savundu. Hastane polislerinin yanında 1 rütbeli jandarma personeli ile 1 er görev yapacak. Herhangi bir şiddet olayında polisle birlikte harekete geçecek olan jandarma ekipleri 24 saat kamu hastanesinde görev yapacaklar.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA