Halı Sahada Öğretmenlerin Gözaltına Alınması ile İlgili Adalet Bakanı'ndan Açıklama

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada Diyarbakır'da halı sahada meydana gelen olaya değindi.

Halı Sahada Öğretmenlerin Gözaltına Alınması ile İlgili Adalet Bakanı'ndan Açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den son dakika açıklaması.

Bakan Gül yaptığı açıklamada, Diyarbakır 'da meydna gelen halı saha meselesine değindi. Bir savcının halı sahaya erken gelmesi ve öğretmenleri sahadan çıkarması , tepki gösterdikleri için de gözaltına aldıkdığı iddiası üzerine HSK'nın inceleme başlattığına dikkat çeken Bakan Gül,  "Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim." ifadelerini kullandı.

Önceki gün akşam saatlerinde yaşanan olayda, Diyarbakır Çermik'te görevli bir savcı, halı saha'daki maç saati tartışmasında, 14 öğretmeni polislere gözaltına aldırmıştı.

HSK 'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Hakimler Savcılar Kurulu Başkan Vekili Mehmet Yılmaz Habertürk 'e yaptığı açıklamada, olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu olayın bütün yönleriyle aydınlatılması için hukuk dışı davranışta bulunduğu iddia edilen yargı görevlileri hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır"

Kamubulteni.com  | Ankara