HAK-İş Genel Başkanı'ndan Asgari Ücret ve İşsizlik Maaşı Açıklaması

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, işsizlik maaşından faydalanma şartlarının düzenlenmesi, işsizlik maaşı süresinin arttırılması gerektiğini söyledi. Enflasyonla mücadelede asgari ücret ve 2019 kamu sözleşmelerinin büyük öneme sahip olacağını söyleyen Arslan, kamuda ücret ve yatırımlarda kısıtlamaya gidilerek krizin atlatılamayacağını söyledi.

HAK-İş Genel Başkanı'ndan Asgari Ücret ve İşsizlik Maaşı Açıklaması

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş'in kuruluşunun 43. yıldönümü sebebiyle düzenlenen 'Ekonomik Sorunlar ve Çözüm Yolları' konulu panelde gündeme ilşikin açıklamalarda bulundu. Ekonomik krizlerin ve yüksek enflasyondan en çok etkilenen kesimin işçi kesimi olduğunu söyleyen Hak İş Genel Başkanı, mücadelenin başarıya ulaşması için katkıya hazır olduklarını söyledi. 

2019'daki Kamu Sözleşmeleri ile Yeni Asgari Ücret İyi Bir Fırsat

Mahmut Arslan, "Kamu yatırımlarında ve ücretlerde kısıntıya giderek bu kriz atlatılamaz. 2008 krizinden 'Al-ver ekonomiye can ver.' diyerek çıktığımızı unutmayalım. Çalışanlar ve emekliler enflasyona karşı korunmalıdır. Bu kapsamda, 2019'daki kamu sözleşmeleri ile yeni asgari ücret iyi bir fırsattır." dedi. 

Ücretlilerin maruz kaldıkları yüksek vergi oranlarının azaltılması gerektiğini söyleyen Arslan, İşsizlik Sigortası Fonundan yararlanma şartlarının kolaylaşması ve faydalanma süresinin uzatılması gerektiğini söyledi. İMF ile yolların tekrar birleşmemesi gerektiğini söyleyen Hak İş Genle Başkanı Aslan, "IMF ile ayrılan yolların birleşmesini kesinlikle istemiyoruz. IMF, işten çıkarma, acı reçeteler ve özelleştirme demektir. Türkiye'de olan her şeyin ithal edilmesi anlayışı bırakılmalıdır. Yerli üretime, yerli sanayiye ve yerli ham maddeye destek olunmalıdır" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA