Güvenlik Soruşturması Kaç Günde Yapılıyor? (Taşerondan Kadroya ve Memur Alımında)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son açıklamada kamuya personel alımlarındaki güvenlik soruşturmasına değindi.

Güvenlik Soruşturması Kaç Günde Yapılıyor? (Taşerondan Kadroya ve Memur Alımında)

TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığının 2019 yılı bütçesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Kamubulteni.com olarak anbean aktardığımız bütçe görüşmelerinde soru cevap kısmında Bakan Soylu önemli bazı açıklamalarda daha bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İçişleir Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması meselesine değindi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı koordinesinde güvenlik soruşturmalarının devam ettiği söyleyen Bakan Soylu, taşeron iken kadroya geçen işçilerin ve diğer personellerin soruşturmalarında ciddi şekilde bir yükle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. 

2018 yılında 1 milyon 739 bin 978 kişi için güvenlik tahkikatı yapıldığını söyleyen Bakan Soylu, EGM'ye gelen toplamda 1 milyon 739 bin 978 evraktan yüzde 94'ünün yani 1 milyon 634 bin 80 'inin işlemlerinin tamamlandığını ve ilgili birimlere gönderildiğine yer verildi.

SÜRESEİ NE KADAR?

Güvenlik soruşturmalarının toplamda 60 iş günü, arşiv araştırmalarının ise 30 iş günü içerisinde tamamlanmasına ilişkin hüküm getirdiklerini belirten Soylu, bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kamubulteni.com  | Ankara