Gümrüksüz Kuru Soğan İthalatıyla İlgili Yeni Karar! Süre Uzatıldı

Kuru Soğan ithalatındaki 'Sıfır gümrük vergisi' uygulaması 30 Nisan 2019 tarihine kadar uzatıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gümrüksüz Kuru Soğan İthalatıyla İlgili Yeni Karar! Süre Uzatıldı

Kuru Soğan ithalatında 'Sıfır Gümrük Vergisi' uygulaması alınan kararla 30 Nisan'a kadar uzatıldı. İlgili konuya ilişkin, İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kuru soğan ithalatında 31 Mart itibariyle süresi sonlanan sıfır gümrük vergisi, 30 Nisan'a kadar uygulamada kalacak.

Alınan uzatma kararı, önlemlere rağmen kuru soğan fiyatlarında dengelenme sağlanmadığı için ihtiyacın ithal soğanla karşılanmaya devam edileceğinin de bir göstergesi olarak yorumlanıyor. TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, 2018'de fiyatı en fazla artış gösteren gıda ürünü olarak öne çıkan Kuru soğan tanzim satışları ve ithalat gümrük vergilerinin kaldırılmasından sonra mart ayında düşüşe geçmişti. Fakat son günlerde tanzim satışlarda da bulunamayan soğanın raflardaki fiyatının yönünün tekrar yukarı çıktığı gözlemleniyor. Geçtiğimiz gün, TZOB Genel Başkanı Bayraktar, depolardaki kuru soğanın bitme noktasına geldiğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Kuru soğanın İstanbul hal çıkış fiyatı Cuma günü itibariyle 6-6.5 lira düzeyinde seyir etti. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA