Giresun'da 110 Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı!

Giresun'da, 110 lise öğrencisi , gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Giresun'da 110 Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı!

Giresun Mimar Sinan ve Hamdi Bozdağ Anadolu Lisesi'nde eğitim hayatlarını sürdüren öğrenciler, öğle arasında bir işletmeden tavuk döner dürüm siparişi verdiler. Dürümleri yiyen öğrenciler bir süre sonra mide bulantısı, baş dönmesi ve yüksek ateş rahatsızlığı yaşamaya başladı. Durumun sağlık ekiplerine bildirilmesiyle birlikte, okullara çok sayıda ambulans gönderildi.

Hastaneye kabul edilen öğrenci sayısının 110'a ulaştığı öğrenilirken, tedavisi sonlanan öğrenciler de taburcu ediliyor. Tedavisi sona eren öğrenciler, okulda yemekhanenin henüz faaliyete geçmediğini belirterek, yemekleri dışarıdan sipariş vermek zorunda kaldıklarını, iki haftadır aynı işletmeden sipariş verdiklerini söyledi. Yemeklerini yedikten bir kaç saat sonra rahatsızlandıklarını belirten öğrenciler, tahlillerde zehirlendiklerinin ortaya çıktığını söyledi.

Yaşanılan sıkıntı ve stresin çok fazla olduğunu, arkadaşlarının bazılarının hastanede tedavi görmeye devam ettiğini belirten liseli öğrenciler, olayın tekrar yaşanmaması için yetkililerin harekete geçmesi ve okuldaki yemekhanenin açılmasını istediklerini söylediler. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA