GENAR'dan 31 Mart Yerel Seçim Anket Sonuçları Hakkında Açıklama

Bu açıklama sonrası konuşan GENAR Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, önemli değerlendirmelerde bulundu. TÜGİAD Ege Şubesi tarafından İzmir'de bir otelde düzenen "2019 Yerel Seçimlere Doğru Değerlendirmeler" başlıklı toplantısına katıldı ve burada yerel seçim anket sonuçlarına değindi. 

GENAR'dan 31 Mart Yerel Seçim Anket Sonuçları Hakkında Açıklama

Erdoğan anket sonuçları çıkışından sonra gözler , araştırma şirketlerine döndü.

Seçimlerin bir genel seçim havasında geçtiğini söyleyerek açıklamasına başlayan Aktaş, önceki seçimlerde vaatlerin köprü yol fabrika olduğunu, ancak bu seçimlerde bu şekilde vaatlere çok yer verilmediğini söyledi. 

SEÇİMLERE KATILIM NE KADAR OLACAK?

Seçimlere katılım hakkında konuşan Aktaş, "CHP ve AK Parti seçmeninin ciddi bir sandığa gitmeme ve geri durma eğilimi var. Seçime gitmeden önce iki partinin de yapacağı şey galiba, başka partilerden oy almak yerine daha çok kendi partililerini sandığa gitme konusunda ikna etmek olacak. Hangi parti kararsız seçmenini sandığa götürürse o başarılı olur." dedi.

MHP VE İYİ PARTİ 'NİN OYLARI DÜŞEBİLİR

Aktaş, MHP ve İYİ Parti'nin oylarının ittifak kapsamında destek verdikleri için düşebileceği, büyük partilerin ise oylarının bir önceki seçime göre muhafaza edilebileceği kanaatinde olduğunu anlattı.

KARARSIZLAR

İttifaklara da açıklamasının devamında değinen Aktaş, "Cumhur İttifakı daha çok 'söz söyleme, iddia koyma' üzerine bir strateji kurdu. Millet İttifakı ise konuşmamak üzerine bir strateji kurguladı. Millet İttifakı'nın kararsızı daha çok. İYİ Parti, 'biz bu seçimde başarılı olamazsak tuz buz olacağız' diyor. CHP, AK Parti'nin birinci rakibi, sürekli onu yenmek için bir çabası var. CHP gerek adaylar gerekse temsil düzeyinde hata yapmamaya çalışıyor. CHP hata yapınca karşı taraf onu kullanıyor, onun için şu an çok dikkatliler. HDP'nin başka amacı var. Birleştikleri şey ise Recep Tayyip Erdoğan ya da AK Parti'yi yenmek. Bu onlara motivasyon katıyor. Aralarında oluşabilecek problemleri de şu an görmüyorlar." dedi.

ŞEHİRLERİN ÇOĞUNDA BİR İKİ PUANLA KAZANMALAR OLACAK

"İttifak olmasaydı seçim sonuçlarına ilişkin çok iddialı cümle kurabilirdim. 'Bir önceki seçimle aynı, tekrarlanır' gibi. Şehirlerin çoğunda 45-49, 48-51 gibi, arada başka parti varsa 44-50 gibi oranlar var. Şehirlerde bir iki puanla kazanmalar ve kaybetmeler olacak. Sürpriz bir seçim bekliyorum. 31 Mart seçimleri 50 ile 48'in mücadelesi olacak, 25 ile 50'nin mücadelesi olmayacak."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA