Fransa'dan Skandal Çağrı: Türkiye NATO'dan Çıkarılsın

Fransız aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi başkanı Marine Le Pen, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekleyerek, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını istedi.

Fransa'dan Skandal Çağrı: Türkiye NATO'dan Çıkarılsın

Fransa'dan Skandal Çağrı: Türkiye NATO'dan Çıkarılsın

RCI televizyonuna konuşan Marine Le Pen, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı terörle mücadele harekatına ilişkin 'İşgal' vurgusu yaparken, bölücü terör örgütüne karşı yürütülen harekatın karşılığının NATO'dan çıkarılma olarak verilmesi gerektiğini söyledi. AB'nin Türkiye'nin eylemleri karşısında sesiz kaldığını öne süren Le Pen, "Türkiye’nin saldırganlığına verilecek olası yanıt, NATO’dan çıkarılması olabilir. Zira Ankara, İttifak’ın kriterlerini ihlal etti" ifadelerini kullandı. Daha önceki ismiyle Ulusal Cephe olarak bilinen partinin genel başkanı Marine Le Pen, 2017'de Fransa Cumhurbaşkanlığı'na da aday olmuştu.

Türk ve Türkiye düşmanlığını körüklemeye kalkışan açıklamalarıyla gündeme gelen Le Pen'in Fransız tv kanalına yaptığı açıklamalara kendi ülkesinden de çok sayıda tepki geldi. Türkiye'nin NATO'daki en büyük 2. ordu olduğunu hatırlatan fransızlar, dikkat çekme kaygısıyla bu tür çıkışların hem ülkeleri hem NATO açısından zararlı sonuçlar meydana getirebileceği uyarısında bulundu.