Flaş.. Erdoğan Mahkumlara Af için Kriterini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün partisinin grup toplantısında mahkumlara af ile ilgili bir açıklama yaptı ve söz konusu çalışmalar için talimat verdiğini söyledi. Bu açıklamasının ardından Erdoğan 'dan yeni af açıklaması geldi.

Flaş.. Erdoğan Mahkumlara Af için Kriterini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe 'de düzenlenen hakim-savcı kura töreninde konuştu.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mahkumlara af meselesine de değindi.

Göreve başlayacak personellere başarılar dileyen Erdoğan,  "Biz göreve geldiğimizde adalet sistemi ülkemize yakışmayacak şekilde hizmet vermeye çalışıyordu. İzbe binalara mahkûm edilmiş bir yargı dünyamız vardı. Mahkemelerde dosya yığılmalarının önüne geçtik. Hâkim ve savcı sayısını 17 bine, bakanlık personel sayısını 61 binden 140 bine çıkartarak adaletin hızlanmasını sağladık. 245 adalet sarayıyla adalet teşkilatını saygınlığına yakışır fiziki mekânlara kavuşturduk. Askeri mahkemelerin kaldırılmasından HSK'nin yapısına kadar reformlar sayesinde yargının itibarını yükselttik.

Adalet teşkilatımız, FETÖ ihanet çetesinin özel olarak hedef aldığı kurumların başında geliyordu. Darbe girişiminin bastırılması sürecinin demokratik, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesinde, hâkim ve savcılarımızın çok büyük katkısı var. Bundan sonra buna siz de katılacaksınız. Tüm dünyaya Türkiye'nin demokrasi destanını anlatabiliyorsak, bunu hâkim ve savcılarımızın 15 Temmuz'da gösterdiği dirayete borçluyuz. FETÖ'nün adalet teşkilatı içindeki militanlarının da kökünü kazıyoruz. Kazıdık demiyorum. Daha var."

MÜSLÜMAN AYNI DELİKTEN İKİ DEFA ISIRILMAZ

Erdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bağlılığı devlete olmayacak, milletine hizmet için çalışmayacak hiç kimseye o çatı altında yer yoktur. Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz. 1960, 1980 darbeleri, 28 Şubat ve FETÖ gibi örnekler dururken, yargının bir yere irtibatlanmasına göz yumamayız."

MAHKUMLARA AF AÇIKLAMASI

Konuşmasında mahkumlara af meselesine de değinen Erdoğan şu şekilde devam etti:

"Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha artırmıştır. Arkadaşlarımızdan içeriğin maşeri vicdana uygun hale getirilmesi için bir çalışma başlatmalarını istedim. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıkları sürdürüyor. Biz yürütme olarak bu hazırlığı yapmakla sorumluyuz. Nihai tasarruf milletvekillerimize ait. Milletin yüreğini yaralayanların adliyenin bir kapısından girip diğerinden çıkmayacağı bir düzenleme yapılmalı."

Bugün kura çekerek görevlerine başlayacak olan hâkim ve savcılara baktığımda, tam bir Türkiye manzarası görüyorum. Her şehirden, her kökenden, her meşrepten, her siyasi, sosyal kültürel katmandan kardeşlerimiz, milletimize hizmet etmeye hazırlanıyor. Sizlere bu imkânları sağlayan ülkenize ve milletinize borcunuzu, çok çalışarak, en doğru, adil, hakkaniyetli kararların altına imza atarak vermenizi bekliyoruz."

Peki sizce mahkumlara af çıkmalı mı? Çıkacaksa kapsamı nasıl olmalı? Yorum ve taleplerinizi aşağıdaki kısımdan yazabilirsiniz.

Mahkumlara af haberlerinden bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara