Fettah Tamince Kim? Nereli?

Hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz sonrası Fettah Tamince yeniden gündeme geldi. Peki Fettah Tamince kimdir? Nerelidir?

Fettah Tamince Kim? Nereli?

Fettah Tamince kimdir?

Son günlerde gündemde tartışma konusu olan Fettah Tamince kimdir nerelidir?

1972 senesinde Van 'da dünyaya gelen Tamince, ilkokulu burada tamamladıktan sonra Antalya ve Almanya 'da lise ile lisans eğitimini tamamladı. 

Turizm, otel yatırımları ve işletmeciliği, inşaat, enerji, gayrimenkul, medya ve eğitim gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Tamince, Türkiye, Kazakistan, Ukrayna ve Rusya 'da projeler hayata geçiren Fettah Tamince, ilk 5 yıldızlı lüks oteli olan Labada Oteli 2000 senesinde Antalya Çamyuva' da  inşa etti.

, 2009 yılında Fettah Tamince tarafından Ethem Sancak'tan Star Medya Grubunu 2009 senesinde satın alan satın alan Tamince,  2013 Nisan ayında bu grubun yüzde 50'sini Azeri Socar Grubu 'na satmıştı. Grupta geri kalan yüzde 50 hissesini 2014 mayıs ayında işadamı Ethem Sancak'a satarak medyadan çıkmıştı. 

Fettah Tamince, Kürtçe, Türkçe, Arapça, Almanca, İngilizce ve Rusça bilmektedir. Fettah Tamince, Duygu Tamince ile evlidir. İbrahim, Hatice ve Zeynep adında 3 çocuğu vardır.

Habertürk 'te yer alan özel habere göre, “FETÖ üyeliği”nden hakkında bugüne kadar 4 soruşturma başlatılan işadamı Fettah Tamince’nin İstanbul’daki soruşturması “takipsizlikle” sonuçlanmıştı. Tamince hakkında Antalya’daki iki ayrı soruşturma da yine “takipsizlik” kararı verilmişti. Tamince hakkında Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan tek davada da “Tamince’nin FETÖ’ye yardım suçundan beraatine” karar verilmişti. Antalya’daki soruşturmada verilen takipsizlik kararına da emekli hakim Osman Kaçmaz itiraz etmişti. İtirazı kabul eden Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği de takipsizlik kararını kaldırmıştı. Bu karar “kesin nitelik” sayılsa da soruşturma savcısı yeniden Tamince hakkında “düzeltme” talebinde bulunmuştu.