FETÖ'cüler Tic Toc Üzerinden de İletişim Kurmuş

Van 'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında üsteğmenin verdiği ifadede, FETÖ'cülerin kendisi ile Tic Toc uygulaması üzerinden de iletişime geçtiğini söyledi.

FETÖ'cüler Tic Toc Üzerinden de İletişim Kurmuş

Son dakika haberi: FETÖ'cüler , son günlerin  popüler uygulaması Tic Toc ile de iletişim kurmuş.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz sonrası başlatılan FETÖ/PDY mahrem yapılanması soruşturması kapsamında, yapılanmanın detayları bir bir ortaya çıkarılıyor.

Bu kapsamda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapmakta olan bir üsteğmen, sabit/voip ankesörlü telefon aramalarıyla ilgili başlatılan soruşturmada, mahrem yapının imamları tarafından arandığı gerekçesiyle "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve emniyette ifadesi alınan Astsubay , adliyede etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandı. Etkin pişmanlık hükümlerindne faydalanan ve hakkında adli kontrol kararı verilen üsteğmen, verdiği ifadesinde, görev yaptığı yerlerde kendisi ile ittibata geçen ve ilgilenen mahrem imamların, son günlerde tehdit içerikli söylemlerde bulunduklarını anlattı.

TİC TOC 'U DA KULLANMIŞLAR

Örgütün şifreli haberleşme yöntemlerini de anlatan muvazzaf üsteğmen, ifadesinde şu bilgileri verdi:

"Hakkari ve Kıbrıs'ta benimle ilgilenen şahıslar, 'Bizden ayrılırsanız başınıza sıkıntılı durumlar gelir.' şeklinde söylemlerde bulunuyordu.

Ben bu örgütün hiçbir zaman şifreli programlarını kullanmadım. Sadece 'TicToc' isimli internetten indirdiğim şifreli bir programı kullandım.

Bu program ile Hakkari'de irtibatlı olduğum ve ismini bilmediğim şahısla yazıştım."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA