FETÖ'nün Mağdur Ettiği Memur Adayları Dernek Kuruyor

FETÖ’nün sınavlarda hile yaparak devlet kadrolarını işgal etmesi, iyi eğitimli birçok kişinin devlete hizmet ederek Cumhuriyet’in yüzüncü yılı hedeflerine ulaşılmasını sekteye uğrattı.

FETÖ'nün Mağdur Ettiği Memur Adayları Dernek Kuruyor

FETÖ’nün bu alçak uygulamasında mağduriyet yaşan parlak zekâlar, kurdukları sosyal medya platformları ile sorunlarına çözüm arıyorlar. Yakın zamanda dernekleşerek kurumsal bir kimlik de kazanacak mağdurlar adına konuşan Kenan Akbulut, geceleri otelde çalışıp gündüzleri ise kütüphanede dirsek eskittiğini söyleyerek devleti için faydalı olacak bir yere gelmeyi arzuladığını ifade etti.

28 Şubat dönemi zulümleri, katsayı uygulaması ile ortaya konan mağduriyetlerden sonra FETÖ’den büyük bir darbe yediklerinin altını çizen Akbulut, “İyi eğitimli, kamu görevleriyle devletine hizmet etmek isteyenler FETÖ tarafından engellendi. Bu kişiler şimdi A kadrolar için belirtilen yaş şartına takılarak mağdur olmaktadır. Bu konuda Meclis’te yapılacak bir düzenleme ile mağduriyetler giderilmeli” dedi.

Yaş şartı kalkmalı FETÖ’nün yıllarca sınavlarda hile yaptığını Türkiye için faydalı olacak yeteneklerin kamuda istihdam edilmesini engellediğini dile getiren Akbulut, siyasilerden bu konuda bir çözüm beklediklerini ifade etti. Akbulut, Türkiye’nin birçok kıymetli beyninin kopya çekilen sınavlara kurban verilmemesi gerektiğinin altını çizerek yaş şartının tek başına liyakat için yeterli olamayacağını kaydetti.

Akbulut, “28 Şubat postmodern darbesi ile başlayan zulüm, katsayı belası ile devam etti. Nihayetinde, seneler sonra bu mağduriyet kaldırıldı. Ancak ondan sonra Fetullahçı Terör Örgütü’nün usulsüzlükleri, sınav ve mülakatlarda yıllarca sürdü. 15 Temmuz’da vatan hainlerinin tepelerine balyoz gibi indik ardından devletten hızla temizleme süreci başladı. Kamu alımlarında yaşanan mağduriyetlerin yüzde 90’nından fazlası, bu hain terör örgütünün liyakatten, ehliyetten uzak nice usulsüzlüklerle kamuya girmesiyle oldu. Bu yaşanan olaylarda devletine faydalı olmak isteyen parlak zekalardan çok sayıda mağdur meydana geldi. Bugün yüksek eğitimini tamamlamış kamu dışında çalışan veya işsiz olan 1,5 milyon nitelikli beyin var. Bu insanların birçoğu bir yerlerde çalışıyor. Ama içlerinde hala devletine hizmet etme arzusu taşıyorlar.”  Bilimsel yönü yok! Yurtdışına çıkmak yerine ülkelerinde kalmaya tercih eden yüksek eğitimli bu parlak beyinler bilgi ve birikimlerini devlette değerlendirmek istiyorlar.

Akbulut, kamuya girmek isteyen bu insanların kamuya girişte 35 yaş şartının kaldırılarak kendilerine fırsat verilmesini savunduklarını belirtti. Akbulut, mevcut uygulamanın ayrıca Anayasa’ya da aykırı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Anayasa’nın 40.maddesinde memurluğun anayasal bir hak olduğu ve memurluk mesleğine girebilmek için aranacak şartların ‘görevin gerektirdiği niteliklerle’ ilgili olmasını emretmektedir. Bu maddeye göre görevin gerektirmediği bir şart ileri sürülemeyecektir. Ayrıca 10.maddenin 3.fırkasında belirtilene göre 35 yaş şartı eşitlik ilkesine aykırı bir durumu ortaya koymaktadır. Görevin gerektirdiği niteliklerle hiçbir ilgisi olmayan bu ‘35 yaşından gün almamış olmak' şartı ile kişiler arasında haksız olarak yaş ayrımcılığı yapılmakta, 35 yaşını geçenlere kamu hizmetine girme yolu kapatılarak onların ‘Kamu hizmetlerine girme’ şeklindeki anayasal hakları ellerinden alınmaktadır. Halbuki 35 yaşını, 40 yaşını geçenlerin memurluk görevini hakkıyla yapamayacaklarına dair hiçbir bilimsel tespit yok. Bunun tersine uygulamada, 35 yaşını geçmiş milyonlarca devlet memuru görevini en iyi şekilde yerine getiriyor. Bunlar bizim insanlarımız, bizim evlatlarımız. Bunların mağduriyetleri giderilmeli. 40.maddede uygulan 35 yaşı 45’e çıkaralım. Avrupa Birliği ülkelerinde kamuya alımlarda üst yaş sınırı yok. Haklı ve makul olan bu talebimizin karşılanmasını, senelerce verdiğimiz emeklerimizin boşa gitmemesini ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında bizlerin de katkısı olmasını istiyoruz.”

Milat Gazetesi Neşat Gündoğdu