Fahrettin Yokuş Uyardı! 'Zorunlu Hale Gelince Maaşlar Düşecek'

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yeni ekonomi programında yer alacağı belirtilen zorunlu BES'e ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Fahrettin Yokuş Uyardı! 'Zorunlu Hale Gelince Maaşlar Düşecek'

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeni ekonomi programı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mevcut BES'in yerine yeni bir düzenleme getirileceği, BES'in zorunlu hale getirilmesinin çalışanların maaşlarından belirli bir miktarın her ay kesilmesi anlamına geleceğini söyleyen Yokuş, bunun çalışanların hayrına olmayacağını söyledi.

ZORUNLU OLMAMALI, GÖNÜLLÜLÜK İLE TEŞVİK EDİLMELİ

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "BES ,Zorunlu Emeklilik olur mu ? Zorba yönetim olursa olur.Hükümet önce belli bir süre ile sınırlı olan Bireysel emekliliği (BES),Yeni bir düzenleme ile Zorunlu hale getireceğini açıkladı .Bunun anlamı çalışanların Her ay gelirlerinin belli bir miktarı zorunlu olarak kesilecek.Elbette Devlet bir miktar katkıda sağlayacak .Bireysel emekliliğin Zorunlu hale getirilmesi hukuken doğru değildir .Çalışanlar yani emekçiler zaten geçim sıkıntısı çekiyorlar .Bir de Bunların gelirlerinin bir bölümüne el konulması kabul edilemez.Bireysel emeklilik ( BES ) Mevcut düzenlemenin dışına çıkarılmamalıdır . Gönüllülük esası ile teşvik edilmelidir .Bir anlamda zorunlu tasarrufa benzeyen sistem yeni düzenleme ile çalışanların hayrına değildir.Emek örgütleri bu gelişmeye karşı çıkmalıdır." ifadelerini kullandı.

TÜRK İŞ GENEL BAŞKANI: MEVCUT YAPI KORUNMALI

Türk İş Genel Başkanı da yeni açıklanan sistemle ilgili değerlendirmelerde bulunmuş, Kıdem tazminatı ve BES ile ilgili yapılacak düzenlemelerin içerisinde olmayacaklarını söylemişti. BES'ten çıkanların 5 milyon kişi olduğunu hatırlatan Ergün Atalay, BES'in toplumda karşılık bulmadığını, bunun zorunlu hale getirilmesinin doğru olmayacağını söylemişti. Atalay, Kıdem tazminatı ile ilgili ise, 'Bizim için önemli olan bir yıla 30 günlük kıdem tazminatı ödemesi olan 30 günü muhafaza etmek. Biz 30 günün üzerinden başka bir şey konuşmayı doğru bulmuyoruz. Fonlar bizim için hiç açıcı tablo değil. Mevcut yapıyı tutalım. Kıdem tazminatı alamayanlarla ilgili meseleyi çözelim' şeklinde konuşmuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA