Fahrettin Yokuş'tan MHP ve AK Parti'ye 'Doğu Türkistan' Tepkisi:  Elleri, Yürekleri, İmanları Yok muydu?

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Doğu Türkistan Cumhuriyetlerini anma konulu panelde çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Fahrettin Yokuş'tan MHP ve AK Parti'ye 'Doğu Türkistan' Tepkisi:  Elleri, Yürekleri, İmanları Yok muydu?

Çin işgali altındaki ata topraklarında zulüm ve işkencenin günden güne arttığını, Türk dünyasının bu zulme dur demesi gerektiğini söyleyen Konya Milletvekili, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu konu üzerinde titizlikle durduğunu daha önce Doğu Türkistan meselesiyle ilgili defalarca konuşma yaptığını hatırlatarak AK Parti ve MHP'ye sitemde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti'nin Doğu Türkistan meselesi konusunda duyarsız olduğunu söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Her mekanda ve her şartta bunu gururla söylüyorum. Benim sayın genel başkanım defalarca grupta Doğu Türkistan meselesini anlatmıştır, söylemiştir, araştırma önergesini de bize verdirmiştir. O şerefte bana aittir. Konuşmayı da ben yaptım. Ötekileri nerede? Daha kötüsünü söyleyim. HDP bile içerisinde insan hakları ihlali var diye el kaldırdı! Ama iktidar ve iktidar ortağı kaldırmadı. Elleri yok muydu, yürekleri yok muydu, imanları yok muydu? Yazıklar olsun, yazıklar olsun." dedi. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA