Eylül Ayında 45 Kadın Cinayete Kurban Gitti

Eylül ayı içerisinde 45 kadın cinayete kurban gitti. Ağustos ayında 41, Temmuz ayında ise 37 kadın vahşice katledilirken, Haziran ayı içerisinde 39 kadın katledilmişti.  Kadın cinayetlerindeki vahim tablo gün geçtikçe artıyor.

Eylül Ayında 45 Kadın Cinayete Kurban Gitti

Eylül ayı içerisinde 45 kadın cinayete kurban gitti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından paylaşılan verilere göre cinayetler bir önceki aya göre artış gösterdi.

Eylül ayı içerisinde işlenen kadın cinayetlerinin 11'i şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçerken, 12 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi , 13 kadın ise kendi hayatına ilişkin karar almak isterken katledildi. Öldürülen kadınlarımızın 16'sının faili meçhul, 11'i evli olduğu kişi tarafından, 6'sı birlikte olduğu kişi, 5'i akraba ya da tanıdılklarınca, 2'si babası, 2'si tanımadığı kişi, 1'i ayrıldığı , 1'i erkek kardeşi ve 1'i de imam nikahlı olduğu erkek tarafından katledildi.

Eylül ayı içerisinde kadın cinayetlerinin en yoğun görüldüğü şehir İstanbul, İstanbul'u Mersin ve Ankara izliyor. Eylül ayında katledilen kadınların 39'unun koruma kararının olup olmadığı bilinmezken, 4'ünün uzaklaştırma kararı, 2'sinin boşanma davasının olduğu öğreniliyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA