Erdoğan Yargı Reformu Strateji Belgesini Açıkladı: Hukuk Fakültesinde Flaş Değişiklik

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan , Yargı Reformu Strateji Belgesi tanıtım toplantısında konuşuyor. İşte detaylar.

Erdoğan Yargı Reformu Strateji Belgesini Açıkladı: Hukuk Fakültesinde Flaş Değişiklik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yargı Reformu Stateji Belgesi tanıtım toplantısında konuşuyor.

İşte Erdoğan 'ın açıklamasından satır başlıkları:

Yargı Reformu Stratejisi'ni sonraki reform hazırlıklarını başlangıcı olarak görebiliriz. Bu reformlara AB dayattığı için değil, milletimizin ihtiyacı olduğu için sahip çıkıyor ve hayata geçiriyoruz.

Devleti adalet üzerine inşa eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Adaletin güçlü, güçlülerin de adaletli olduğu toplumlar hızla büyür, kalkınır, gelişir. Adaletin küçüldüğü yerde zulüm büyüyor demektir. Adalet anlayışına göre hareket etmeye bıraktığımız gün, kaybettiğimiz gün olacaktır.

Yitik, kaybedildiği yerde aranır' derler biz de kaybettiğimiz değerleri kendi içimizde bulacağız.
Yargı Reformu Strateji belgemizin iki temeli var: Hak ve özgürlükler. İfade özgürlüğünü demokrasinin en önemli şartı olarak görüyoruz. İşkence ya da kötü muamele iddiaları artık geride kalmıştır.

Bu belge ile ifade özgürlüğünün güçlendirilmesi ve daha ileriye taşınması konusunda yeni yaklaşımlar ortaya koyuyoruz. Tutuklama tedbirinin ölçülü kullanılmasına yönelik yeni adımlar atıyoruz. Önümüzdeki dönemde adil yargılanma hakkının daha etkin şekilde korunmasını hedefliyoruz.

Adliyelerde vatandaşların işlerinin kolaylaştırılmasına yönelik birtakım hedefler ve faaliyetler belirledik. Mevzuatın sadeleştirilmesi, adli yardım sisteminin ve savunma hakkının güçlendirilmesi hususlarında da atacağımız adımlar bulunuyor.

İnternet erişim engelleme usullerini gözden geçiriyoruz.

Hakim ve savcı alımında mülakatlarda değişiklik yapıldı. Buna göre yüksek yargıdan da mülakatlarda hakim ve savcılar alınacak. 

Hukuk Fakültesinde Başarı sıralaması ölçütü yeniden belirlenecek. Eğitim süresi 5 yıla çıkartılacak. Kontenjanlar azaltılacak. Başarı sırası 190 bindne 100 bine çıkartılacak.