Erdoğan'ın Topal Ördek Benzetmesine İmamoğlu'ndan Cevap Geldi (Topal Ördek Nedir?)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada topal ördek benzetmesinde bulundu. Ekrem İmamoğlu yaptığı son açıklamada bu sözlere cevap verdi.

Erdoğan'ın Topal Ördek Benzetmesine İmamoğlu'ndan Cevap Geldi (Topal Ördek Nedir?)

Son dakika haberi: İmamoğlu 'ndan Erdoğan 'ın o sözleirne cevap geldi.

YSK tarafından açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu İstanbul 'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Seçimlere gelen itirazlar sonucu birçok ilde oylar yeniden sayılmaya başlandı. 

İtiraz süreci devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan , önceki gün bir açıklama yaptı ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş hakkında Topal Ördek benzetmesi yaptı. 

İMAMOĞLU 'NDAN CEVAP GELDİ

Ekrem İmamoğlu, yaptığı son dakika açıklamasında, "Zor işleri başarmak değerlidir. Biz zorlukların üstesinden geliriz. Yönetirken hiçkimsenin partisine bakmayacağımızı söylemiştik. Kastedilen Meclis'teki bir üstünlük ise biz onu aşarız. Önemli olan hizmet değil mi? Öyle bir şeffaflık göstereceğiz ki toplum bile şaşıracak. Onlar görmedikleri şeffaflığı görecek. Ama topal ördek kastında topal veya çolak gibi engelli tariflerini kastediyorlarsa bence bundan çok alınanlar olur. Bakın Avcılar'da iki kolu olmayan pırıl pırıl belediye başkanımız var. Dünyada nice engelli başarılı insanlar var. Yanlış bir tarif yapmış. Topal olmak, engelli olmak bir eksiklik değil." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Zor işleri başarmak değerlidir. Biz zorlukların üstesinden geliriz. Yönetirken hiçkimsenin partisine bakmayacağımızı söylemiştik. Kastedilen Meclis'teki bir üstünlük ise biz onu aşarız. Önemli olan hizmet değil mi? Öyle bir şeffaflık göstereceğiz ki toplum bile şaşıracak. Onlar görmedikleri şeffaflığı görecek. Ama topal ördek kastında topal veya çolak gibi engelli tariflerini kastediyorlarsa bence bundan çok alınanlar olur. Bakın Avcılar'da iki kolu olmayan pırıl pırıl belediye başkanımız var. Dünyada nice engelli başarılı insanlar var. Yanlış bir tarif yapmış. Topal olmak, engelli olmak bir eksiklik değil.

Ben sürece gülmeye devam ediyorum ama şunu söyleyeyim milletimizin yüzü gülüyor. Bana oy veren vermeyen kimseyi ayırt etmiyorum. Bir an önce 16 milyon insanın iradesinin neticeye bağlanmasını bekliyoruz. Gözlerimiz Yüksek Seçim Kurulu'nda. Bunu tarih yazacak. Umut ediyorum en güzel sekilde"