Erdoğan'dan CHP Genel Başkanı'na 'Yeni Zelanda Saldırısı' Tepkisi : Bu Adam Müslüman Değil, Hristiyan

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı İzmir'de Cumhur İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimleri için düzenlediği ilk ortak mitingde bir araya geldi.

Erdoğan'dan CHP Genel Başkanı'na 'Yeni Zelanda Saldırısı' Tepkisi : Bu Adam Müslüman Değil, Hristiyan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP Genel Başkanı'na 'Yeni Zelanda Saldırısı' Tepkisi : Bu Adam Müslüman Değil, Hristiyan

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı İzmir'de Cumhur İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimleri için düzenlediği ilk ortak mitingde bir araya geldi.

NİYE HRİSTİYAN DÜNYASINDAN KAYNAKLANDI DEMİYORSUN?

Konuşmasında Yeni Zelanda'daki kanlı terör saldırısına değinen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını hatırlatarak, 'Şu Bay Kemal’in söylediğine bakın 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Sen ne menem bir adamsın ya. Yüzde 99’u müslüman bir ülkede ana muhalefetin başındaki bir adam olarak sen nasıl bir ifade kullanabilirsin. Niye Hristiyan dünyasından kaynaklanan diyemiyorsun. Bu adam Müslüman mı? Hristiyan' şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI MASA BAŞINDA KURULMADI

İzmir'e büyük önem verdikleri için ilk ortak mitingin İzmir'de yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz cumhur ittifakını masa başında değil darbecilere karşı sokaklarda meydanlarda mücadele ederken kurduk. İnşallah seçimden sonra zaferi sizlerle kutlamak için yeniden geleceğiz. Bizimki bir cumhur ittifakıdır. Sayın Bahçeli ile ilk ortak mitingimizi buraya çok önem verdiğimiz için İzmir’de yapıyoruz.' dedi. Cumhur ittfakının masa başında değil 15 Temmuz işgal girişimi gecesinde darbecilere karşı birlikte mücadele ile kurulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğüm Sayın Bahçeli ile birlikte tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz. İzmir inşallah cumhur ittifakının en büyük başarıyı gösterdiği illerin başında gelecektir. Sayın Bahçeli’ye ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime bugüne kadar göstermiş oldukları asil duruş için şükranlarımı sunuyorum. Birileri çıkmış ortaya terör örgütünün desteği ile bu şehirde kendine yol açmaya çalışıyor. Şimdi gösterdikleri aday da böyle bir aday. Onlardan buraya inanın hiçbir fayda gelmez. Bugüne kadar bir eserleri var mı? Şu İzmir’in körfezine bakın ya. Kokudan geçiliyor mu? Peki İzmir’e bu layık mı?" ifadelerini kullandı.

'BU ADAY CHP'NİN ADAYI DEĞİLDİR'

AK Parti'nin 17 senedir iktidarda olduğunu, kimsenin giyim kuşamına karışmadığını söyleyen Erdoğan, CHP yönetiminin yıllardır Atatürk'ü istismar ettiğini söyledi. Erdoğan, 'AK Parti 17 yıldır iktidarda. Bunların dile getirdikleri korkulardan hangisi doğru çıktı? İnsanımızın Giyimine mi karıştık, yediğine içtiğine mi karıştık. Herkes istediği gibi giyiniyor. Yıllardır Atatürk’ü istismar ettiler. Adını Aydınoğlu Gazi Umur Bey’den alan Gaziemir’in ilk fethedilen yeri Seydiköy’dür. Umur bey 8 asır önce Seydi Baba adına türbe yaptırıyor. Bunlar türbeyi tarumar edip besi çiftliğine peşkeş çektiler. Yunanın burayı işgal ettiğinde cesaret edip yapamadığını maalesef bunlar gerçekleştirdiler. Yıllardır yönettikleri bu şehirde hiçbir sorunu çözemedikleri gibi hükümet tarafından yapılan yatırımları bile doğru dürüst değerlendiremediler. İzmir’de bir aday gösterdiler. Bu aday CHP’nin adayı değildir ha. Bu kişiye genel merkezinden İzmir teşkilatına kadar tüm CHP karşıydı. Bu kişi Kılıçdaroğlu’nun kendi adayıdır. Her yönüyle örtüşüyor.' ifadelerini kullandı.