Enerji Bakanı'ndan 'Yaz Saati Uygulaması'Açıklaması: Trafik Kazaları Azaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2016 yılından bu yana uygulanan yaz saati ile birlikte trafik kazalarının azaldığını, öğrencilerin akşam saatlerinde hava kararmadan evlerine gidebildiğini söyledi.

Enerji Bakanı'ndan 'Yaz Saati Uygulaması'Açıklaması: Trafik Kazaları Azaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2016 yılından bu yana enerji tasarrufu için uygulamaya konulan yaz saati ile trafik kazalarında ciddi azalma meydana geldiğini söyledi. Dönmez tarafından kamuoyu ile paylaşılan bilgilere göre, 2016,2017 ve 2018 yıllarında kış aylarını kapsayan sürede 05.00-08.00 saatleri arasındaki trafik kazalarında yüzde 7.3 düşüş yaşandı. Fatih Dönmez, yaz saati uygulamasıyla öğrencilerin en azından akşam saatlerinde karanlıkta yolculuk etmesinin engellendiğini belirtti. 

Öğrenciler Aynı Fikirde Değil

Sabah saatlerinde okula giden öğrencilerin büyük bir bölümü ise Enerji Bakanı ile aynı fikirde değil. Hava henüz aydınlanmadan yola çıkan öğrencilerin büyük bir bölümü sosyal medya üzerinden yaz saati uygulamasının sonlanması ve güneş doğduktan sonra okula gitmeyi istediklerini belirtiliyor. Özellikle farklı semtlerde eğitimini gören ve daha erken saatlerde yola çıkmak durumunda kalan öğrenciler yaz saati uygulaması konusunda tepkili, çünkü ne akşam hava kararmadan evde olabiliyorlar, ne de sabah güneş doğduktan sonra evden çıkabiliyorlar. 

Başvuru Formu Yayımlandı: 11-17 Bin TL Maaşla Personel Alımı haberi için TIKLAYIN.