Emsal Niteliğinde Dava! Bunu Diyene 5 Yıl Hapis Cezası Verilebilir

Otomobilini sokakta boş bulunan yere park eden kadın avukata 'Başka yere park et' diyerek engel olmak isteyen şahsa 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Emsal Niteliğinde Dava! Bunu Diyene 5 Yıl Hapis Cezası Verilebilir

İstanbul Bayrampaşa'da otomobilini sokakta boş bulunan bir yere park etmek isteyen Fatma D.'ye 'Başka yere park et' diyerek engel olmak isteyen kişiye 'Kişiyi Hürriyetten yoksun kılma' suçundan 5 seneye kadar hapis istemiyle dava açtı. Emsal nitelik taşıyan dava konusu ilginç olay, 16 Temmuz'da yaşandı.

Avukat 26 yaşındaki Fatma D. , nişanlısı Samet D.'nin arabası ile Bayrampaşa'daki bir mekana gitmek için yola gitti. Bayrampaşa'da gideceği yere geldiğinde aracını ara sokaklardan bir yere park etti. Fatma D. tam aracından ineceği esnada, yanına gelen İbrahim E. adlı şahıs, "Aracını başka yere park et. Buraya ben aracımı park edeceğim' şeklinde çıkıştı. Avukat Fatma D., alanın kamuya ait olduğunu istediği yere park edebileceğini söyledi. İbrahim D. aldığı cevap karşısında çılgına dönerek genç kadına bağırmaya ve otomobilini çektirmeye çalıştı. Fatma D. ise olay yerine polis çağırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, İbrahim E. hakkında emsal nitelikte olabilecek bir dava açıldı. İddianamede genç kadının aracının park ettirilmemesi 'Hürriyetten yoksun bırakma' suçu olarak görülebileceği belirtildi. İbrahim E. 5 yıla kadar hapisle yargılanacak.