Emniyet Genel Müdürü Açıkladı! 3,5 Yılda 80 Binden Fazla Personel Alımı Yapıldı

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 80 binin üzerinde yeni personel alımı (polis alımı, memur alımı, hizmetli, şoför vb.) gerçekleştirildi. Fetullahçı teröristlerden boşalan yerlere yeni alımlar devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürü Açıkladı! 3,5 Yılda 80 Binden Fazla Personel Alımı Yapıldı

Emniyet Genel Müdürü Açıkladı! 3,5 Yılda 80 Binden Fazla Personel Alımı Yapıldı

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 15 Temmuz FETÖ'cü işgal girişiminin ardından ihraç edilen personellerin yerine 80 binin üzerinde personel alımı yapıldığı öğrenildi. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Fetullahçı darbe girişiminin ardından Emniyet teşkilatından 30 bin 919 personelin ihraç edildiğini, bu personellerin yerini doldurmak için çok sayıda personel alımı yapıldığını, teşkilatın güçlendirilmesi ve FETÖ'cülerden dolayı oluşan zaafiyetin giderilmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Fetullahçı terör örgütü mensubu teröristlerden arındırılan EGM'ye yeni katılan personellerle birlikte personel sayısının 300 bini geçtiğini söyleyen Celal Uzunkaya, 'Emniyet Teşkilatımızdan görev başında 30 bin 919, görevden ayrılan 2 bin 453 olmak üzere toplam 33 bin 372 personel ihraç edildi. Ama bu personel eksikliğimizin bir zafiyet yaşatmaması için devletimizin son derece net ve kararlı yaklaşımıyla yeni personel alımı yoluyla geçen 3 yıllık süreçte onların yerine Emniyet Teşkilatımıza taze genç fidanları kattık. Bugün, Emniyet Teşkilatımızın personel sayısı 300 bini aşmış bulunmaktadır. Dolayısıyla en küçük bir personel zafiyetimiz, eksiğimiz, söz konusu değildir. Emniyet Teşkilatı'na son 3-3,5 yıllık süreçte 80 binin üzerinde yeni personel alımı yapıldı.' ifadelerini kullandı.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS DÜZEYİNDEN YENİ MEMUR , ASKERİ PERSONEL ALIMLARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL.

Yeni Polis Alımı Duyurusu da Geldi

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan güven masalarına 3 bin kadın polis alımı gerçekleştirilecek. Açıklama geçtiğimiz gün Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından (www.pa.edu.tr) gelmişti. Önlisans ve lisans düzeyinden mezun adayların başvuru yapabileceği polis alımı ile ilgili tüm gelişmeler Akademinin resmi sitesinden takip edilebilecek.

24. DÖNEM DUYURUSU

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Makamının talimatıyla hayata geçirilen “Güven Masası”  uygulaması kapsamında başta Polis Merkezi Amirliklerimizde olmak üzere, benzer kapsamdaki diğer birimlerimizin iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacıyla lisans mezunu 2.500 kadın Polis Memuru adayı alınacağı 25 Mart 2019 tarihinde Başkanlığımız resmî internet adresinde ilan edilmiştir.

Lisans mezunu 2.500 kadın Polis Memuru ilanına ilave olarak; önlisans mezunu 500 kadın Polis Memuru alımı talimatı doğrultusunda, duyuru ilanına eklenmiştir.  

Bu kapsamda; Başkanlığımızca 2.500 lisans ve 500 önlisans mezunu olmak üzere toplam 3.000 kadın Polis Memuru adayı alınacaktır. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esaslar Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA