Emeklilikte Yaşa Takılanlarla İlgili Flaş Gelişme! Meclise Geldi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili hazırlanan kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla İlgili Flaş Gelişme! Meclise Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi'nin de seçim vaatleri arasında yer alan binlerce kişiyi yakından ilgilendiren düzenleme teklifi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı , TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve Muğla Milletvekili Metin Ergun'un imzalarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunuldu.

Kanun teklifinde emekli olmak için yaş bekleyen ve bu süre zarfında işsiz kalan ileri yaşları yüzünden yeni iş bulma zorluğu çeken vatandaşların sağlık güvencesinden de mahrum kaldığı, bu durumun Hilbet sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmadığı, tüm bunların yanı sıra Türkiye'deki işsizlik sorununun giderek artan oranlarda can yakmaya devam etmekte ve sorunun çözümü için yeterli politikalar üretilmediği belirtildi.

Teklifin kanunlaşması halinde emekli olmak isteyip de yaş bekleyen vatandaşların mağduriyetinin giderileceği aynı zamanda açılan yeni kadrolarla, ülkedeki yaşanan birçok ekonomik kriz sonrası oluşan işsizler ordusu için de yeni fırsatların yaratılmış olacağ belirtildi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA