Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği'nden Açıklama: Artık İcraat İstiyoruz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin üyeleri Eskişehir'de bir araya geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği'nden Açıklama: Artık İcraat İstiyoruz

Burada daha önce ellerinden alınan haklarının iadesini talep ettiklerini, seçim vaadi artık istemediklerini söyleyen EYT mağdurları, icraat istediklerini söyledi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce Alaattin Parkı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Dernak Başkanı Gönül Boran Özüpak'ın yanı sıra Ankara, İstanbul, Bursa , Kütahya ve Bilecik'ten gelen çok sayıda Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaş katıldı.

"ÇIKSIN ARTIK BU YASA"

Dernek üyeleri burada 'Emeklilik hakkımız söke söke alırız, Edirne'den Kars'a Jüpiter'den Mars'a çıksın artık bu yasa' şeklinde sloganlar atan kalabalığa Dernek Başkanı Özüpak seslendi.

"BİZ BU DAVADA HAKLILIĞIMIZIN PEŞİNDEYİZ"

Özüpak, "Bugün, burada bütün illerde başlattığımız hak arayışımızı Eskişehir'de sürdürüyoruz. İlerleyen günlerde tüm Türkiye'de programlarımızı gerçekleştireceğiz. Biz bu davada haklılığımızın peşindeyiz. Bu hakkımızı da sonuna kadar almak için mücadelemizi vereceğiz. Geldiğimiz yaş ortalaması 45-50 yaşlarda. En büyük sıkıntılarımız bu yaşlardan dolayı bizi, özel sektör 'Yaşlısın' diyerek kapıya koyuyor. Ama hakkımızdan dolayı devletimize, 'bizi emekli edin' diyoruz. Biz haklıyız. Devletimiz de, 'Hayır, siz gençsiniz' diyor.Hiçbir şekilde seçim vaatlerinde yer almak istemiyoruz. Biz artık icraat istiyoruz. Sorunlarımızın çözülmesi için de ortak bir noktada Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, milletvekillerinin ortak çözüm üretecekleri ümidini taşıyoruz. Sayı bazında çok fazla bilgi kirliliği var. Dernek olarak bir dilekçe sunduk. Bizim yaptığımız çalışmalarda 1 milyon civarı, hemen emekli olabilecek de 150-200 bin civarı kişi var. Daha prim gününü, hizmet yılını doldurmayanlar var. Maliyetimiz de 8-10 milyar lira civarı. " ifadelerini kullandı.