EGM'ye 10 Bin Bekçi Alımı Daha Yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yıl sonunda 10 bin bekçi alımı için ilanın yayımlanması bekleniyor. Söz konusu alım için açıklama Süleyman Soylu 'dan gelmişti.

EGM'ye 10 Bin Bekçi Alımı Daha Yapılacak

7 bin bekçi alımı yazılı sınavı için geri sayım devam ederken, bu alıma başvuru yapamayan adaylar 10 bin yeni bekçi alımının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz Haziran ayında yaptığı açıklamada 7 bin bekçi alımının hemen ardından 10 bin bekçi alımı için daha ilana çıkacaklarını söyledi. Yıl sonuna kadar 10 bin bekçi alımı daha yapılacağını söyleyen Bakan Soylu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Cumhurbaşkanımız bana bizzat ’ben yatarken sokakta bekçi düdüğünü duymak istiyorum. Vatandaşımız evde yatarken, sokakta birisinin onu beklediğini, huzurunun emin ellerde olduğunu duymasını istiyorum’ dedi. Bunu talimat olarak kabul ettik ve çalışmalara başladık. Eskiden beri var olan kolluk gücümüzün kapasitesini artırıp yeniden işlev kazandırıyoruz. 2016’dan itibaren 8 bin 182 çarşı ve mahalle bekçimizi göreve başlattık. Bugünde 700 arkadaşımız Ankara’da görev yapmak üzere yemin ederek göreve başlayacaklar. Halen 567 arkadaşımızın da evrak, sağlık raporu gibi işlemleri devam ediyor. Şimdi tüm Türkiye’de 7 bin kişilik bir alım daha yapıyoruz, ilanlara çıktık, cuma günü başvuruları başlıyor. İnşallah oradan da Ankara’ya biraz daha bekçi vereceğiz. 10 bin kişilik yeni bir bekçi kadrosu daha alınacak. Yapacağınız iş alelade bir iş değildir. Başkaları uyurken siz uyanık olacaksınız. Ailemiz, malımız, canımız, namusumuz sizlere emanet. Vatandaşımızın huzurlu uyuması sizlerin sorumluluğundadır. Artık siz bulunduğunuz mahalledeki her evin bir evladısınız. Siz o eski mahalle kültürümüzün, o büyük ailelerin yeniden oluşmasına, insanların rahatça birbirleriyle huzur içinde o mahallelerde yaşamasına vesile olacaksınız. Bu işin ucunda tehlike var, sorumluluk var, şehadet var, Allah’ın rızası var."

ALIM NE ZAMAN?

7 bin bekçi alımı için önümüzdeki 20 Ekim günü yazılı sınav yapılacak. Yazılı sınavın ardından seçim aşamaları yapılacak ve bekçiler eğitime alınacak. Bekçilerin eğitime alınması ile yeni bekçi alımı için ilana çıkılacak. 7 bin bekçi alımı için de seçim aşamaları Ekim-Kasım döneminde yapılacak. Aralık ayında da adayların eğitime alınması bekleniyor. 

7 bin bekçinin eğitime başlaması ile yeni bekçi alımının gündeme gelmesi bekleniyor. Bu da alımlar için duyurunun Aralık sonu gibi yayımlanması anlamına geliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLACAK?

Yönetmelikte en az ilkokul yazmasına rağmen bekçi alımları şimdiye kadar hep lise mezunları arasından yapıldı. Askerlik şartı ile yapılan alımda KPSS şartı yok ve adayların 30 yaşını aşmamış olması şartı ve ikamet şartı var.

Peki sizce şartlar nasıl olmalı? Başvuru şartları hakkındaki taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER