Düzenleme Mecliste! Onlar Artık Memur Olamayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulan Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, yürütme yürürlük dışında tek maddeden oluşuyor, buna göre cinsel  dokunulmazlığa karşı suç işleyen kişiler bundan sonra memur olamayacaklar.

Düzenleme Mecliste! Onlar Artık Memur Olamayacak

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, devlet memuru olmak ve memurluğu sürdürebilmek için gerekli koşullar arasına 'Cinsel saldırı, çocuklara yönelik cinsel istismar, reşit olmayanla cinsel ilişki ve cinsel taciz' suçlarından hüküm giymemiş olma şartının eklenmesine ilişkin kanun teklifi verdi.

Kanun teklifiyle birlikte Devlet Memurları Kanununun 48. maddesine "Anayasal duzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar" ibaresinden sonra 'Cinsel Dokunulmazlığa karşı suçlar' ibaresi eklenecek.  Buna göre, devlet memuru olmak ve memur olarak kalabilmek için gerekli şartlar arasına, affa uğramış ya da memnu hakların iadesi kararı alınmış olsa dahi cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki ve cinsel taciz suçlarından hüküm giymeme şartı ekleniyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA