Donarak Şehit Olan JÖH'lerin İsimleri ve Memleketleri

Türkiye'yi yasa boğan haber önceki gün geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Tunceli 'de iki jandarmanın donarak şehit olduğuna yer verildi. Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu.

Donarak Şehit Olan JÖH'lerin İsimleri ve Memleketleri

Tunceli'ye bağlı Nazımiye ilçesi Sarıbudak Mahallesi bölgesinde devam eden operasyonlarda, olumsuz hava koşullarından etkilenen 2 askerin hipotermi (donma) nedeniyle şehit olduğu haberi önceki gün akşam saatlerinde gelmiş ve tüm Türkiye yasa boğulmuştu.

Valilikten, yaşanan feci olay ile ilgili açıklamada, Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca Nazımiye ilçesi kırsalında teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için devam eden operasyonlarda, olumsuz hava koşullarından etkilenen birliklerin hava şartlarının kısmen düzelmesine müteakip bölgeden helikopterle tahliye edildiğine yer verildi.  Bölgede 2 jandarmanın hipotermi tanısı ile Tunceli Devlet Hastanesine sevk edildiği , burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 jandarma personelinin şehit olduğu, 1 jandarma personeline ise hastanede müdahale edildiğine yer verildi. Valilikten yapılan yeni açıklamada ise diğer askerimizin de şehit olduğuna yer verildi..

ACI HABER MERSİN'E ULAŞTI

bölgesine gelen helikopterle donma tehlikesi geçiren 2 asker, hemen Tunceli Devlet Hastanesine kaldırıldı ve  tedavi altına alındı. Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel ile Feruh Dikmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kutarılamadı ve şehit oldu.

Şehit Türkel'in merkez Toroslar ilçesine bağlı Arpaçsakarlar Mahallesi'nde oturan ailesi, acı haberi askeri yetkililerden aldı.  Acı haberi alan aile büyük üzüntü yaşadı. Ailenin oturduğu ev ile yakındaki evler Türk bayraklarıyla donatılırken, aileyi komşular ve yetkililer teselli etmeye, yatıştırmaya  çalıştı. 1'i kız 2'i kardeşi olan şehit Türkel'in bekar olduğu, 2017 yılında göreve başladığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin bugün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği belirtildi.

DİĞER ACI HABER SİLİFKE'YE VERİLDİ

Donarak şehit düşen kahraman Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen ’in acı haberi ise Mersin ’in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi ’nde bulunan ailesine yetkililer tarafından verildi. Şehit Uzman Çavuş Dikmen’in 2 yıl önce Büşra Dikmen ile dünya evine girdiği ve 6 aylık Yağız Efe isimli çocuklarının olduğu öğrenildi. Şehidin ailesine acı haberin verilmesinin ardından büyük acı yaşandı ve evlerine Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınları aileye taziye dileklerinde bulundu. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit Uzman Çavuş Ferruh Dikmen’in cenazesinin bugün ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra memleketinde toprağa verileceği öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca Nazımiye Kırsalında terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda; olumsuz hava koşullarından etkilenen birliklerimiz hava şartlarının kısmen düzelmesine müteakip bölgeden helikopterle ile tahliye edilmiş, (2) Jandarma personelimiz hipotermi tanısı ile Tunceli Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen (1) Jandarma personelimiz şehit olmuş, diğer Jandarma personelimize ise müdahaleye devam edilmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağolsun. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

İKİNCİ AÇIKLAMA

Feci olay ile ilgili yapılan ikinci  açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca Nazımiye Kırsalında terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda; olumsuz hava koşullarından etkilenen birliklerimizin hava şartlarının kısmen düzelmesine müteakip bölgeden helikopterle ile tahliye edildiği, (2) Jandarma personelimiz hipotermi tanısı ile Tunceli Devlet Hastanesine sevk edildiği ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen (1) Jandarma personelimizin şehit olduğu, diğer Jandarma personelimize ise müdahaleye devam edildiği bildirilmişti. Diğer Jandarma personelimize uzun süre müdahaleye devam edilmiş olup maalesef kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağolsun. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

Kamubulteni.com  |  Ankara