Doktorun Boğazını Kesmişti! Kan Donduran İfade "Büyü Var, İçimde Cinler Dolaşıyor, O Yüzden Saldırdım"

İzmir'de asistan doktor Kadir Songür'e jiletle saldırarak boğazından yaralayan şahsın yargılanmasına başlandı. Sanık Bayram Kaynak, savunmasında kendisine büyü yapıldığını bu yüzden saldırdığını öne sürdü. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktor Kadir Songür'ü jiletle boğazından yaralayan sanık Bayram Kaynak'ın yargılanmasına İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Doktorun Boğazını Kesmişti! Kan Donduran İfade "Büyü Var, İçimde Cinler Dolaşıyor, O Yüzden Saldırdım"

Doktora Jiletle Saldıran Şahıs,  "Bana Büyü Yapıldı" Dedi

Duruşmaya sanık Bayram Kaynak, müşteki doktor, taraf avukatları, TBB merkez konseyi başkanı ve İzmir Tabip Odası üyelerinin katılım gösterdiği görüldü.  Tutuklu sanık Bayram Kaynak, MS hastalığı olduğunu, bu nedenle iş bulamadığını, psikolojsinin de bozulduğunu söylerken, kendisine büyü yapıldığını, içinde cinlerin dolaştığını, bunların etkisiyle suç işlediğini öne sürdü.

Olay anını tam olarak anımsayamadığını söyleyen şahıs, "O öfkeyle ne yaptım bilmiyorum. Normalde bunları yapacak bir insan değilim. Aralarda ne yaptığımı hatırlamıyorum. Gözümü karakolda açtım. Uyuşturucu bağımlısı değilim. Yanımda bir parça jilet vardı. Cüzdanımdaydı. Güvercin besliyorum. Jileti güvercinlerin kanatlarını bantlamak için yanımda taşıyorum. Jileti hangi olay üzerine ve neden çıkarttığımı hatırlamıyorum. Ben olaylara öfkelendim. Ağrılarımı kesecek ilaç istiyordum" ifadelerini kullandı. Saldırıya uğrayan doktor Kadir Söngür, olaydan 5 gün önce şahsın gelerek diz ağrıları nedeniyle geldiğini, muayeneyi reddettiğini söyleyerek, "Ağrılarının MS'e bağlı olup olmadığını görmek için muayene etmek istedim. Kabul etmedi. 'Dizimdeki ağrıların neden olduğunu bilemeyecek kadar salak değilim' dedi. Sadece ağrı kesici istediğini söyledi. 'Ağrı kesilmezse haftaya gelir birinizi indiririm' dedi. Tehdit olayını hastaneye bildirdim" şeklinde konuştu.

Duruşmanın ardından TBB merkez Konseyi Başkanı basın açıklaması yaparken, saldırıya uğrayan doktor, "Boynumdaki yara izi, ömür boyu var olacak. Ben yine şanslıyım. Şu an hayattayım. Benden önce şanslı olmayan sağlık çalışanı arkadaşlarımız oldu. En büyük ricamız sağlıkta şiddetin yasalaştırılması" şeklinde konuştu.

16 Ocak'ta meydana gelen olayda asistan Doktor Songür'e ilaç yazdıran şahıs, "Yazdığın ilaç ağrımı geçirmezse o zaman görürsün" diyerek tehditte bulunarak hastaneden ayrılmış, bir gün sonra tekrar gelen şahıs Songür'e jiletle saldırarak boğazını kesmişti. Kanlar içerisinde kalan doktora ilk müdahaleyi hastanedeki meslektaşları yapmış, jiletin koroner damara zarar vermemesi ölümle sonuçlanacak bir saldırıyı engellemişti.