Diyanet İşleri Başkanlığı, Sabah Namazı Saatlerini Değiştirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşların ileri saat uygulaması sebebiyle namaza katılımlarında sıkıntı yaşandığını gerekçe göstererek, sabah ezan ve namazı saatlerinde değişikliğe gitti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Sabah Namazı Saatlerini Değiştirdi

2 sene önce gün ışığından daha fazla faydalanılması maksadıyla tüm yıl boyunca yaz saati uygulaması başlamıştı. İleri saat uygulaması nedeniyle sabah namazına katılımlarda sıkıntı yaşayan vatandaşların taleplerini değerlendiren Diyanet İşleri Başkanlığı, sabah ezanı ve namaz saatlerini değiştirdi.

Buna göre 19 Kasım'dan itibaren sabah ezanı imsak vaktinde okunacak ve namaz Ramazan ayında olduğu gibi ezandan yarım saat sonra kılınacak.

Konuya ilişkin İstanbul Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, "İleri saat uygulaması nedeniyle sabah namazına katılımda sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin talebine cevap vermek üzere; İstanbul'da 19 Kasım Pazartesi sabahından itibaren Sabah ezanı imsak vaktinde okunacak,namaz ezandan yarım saat sonra kılınacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildiği görüldü.

Düzenleme 19 Kasım'da geçerli olacak, il müftülüklerinin resmi internet sayfasından güncel sabah namazı ve ezan saatlerine ilişkin bilgi alınabilir.