Destici'nin Çıkışı: Meclis'ten PKK'yı Çıkarmak ve Her Alandan Temizlemek İçin Çağrı Yapıyor!

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, son basın toplantısında, hükümeti ve Anayasa Mahkemesi'ni görevlerini yapmaya çağırdı. Destici, terörle mücadelede kararlılıkla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. “Nedir o görev” sorusuna cevap vererek, hainlere asla müsamaha gösterilmemesi gerektiğini, verdikleri zararların cezasını çekmeleri gerektiğini belirtti. PKK'nın Meclis'ten çıkarılması ve her alandan temizlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Destici'nin Çıkışı: Meclis'ten PKK'yı Çıkarmak ve Her Alandan Temizlemek İçin Çağrı Yapıyor!

PKK'nın DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan'ın Irak'ın kuzeyinden gelen şehit haberleriyle ilgili sözlerine sert tepki gösteren Destici, PKK'yı savunanların devleti, hükümeti ve milleti tehdit ettiğini ifade etti. Kürt sorununun çözülmemesi veya taleplerinin karşılanmaması durumunda tehditler savuranların, bu millete ve devlete parmak sallamaya hakları olmadığını vurguladı. Ayrıcalıklı şartlarda rahat konuşmalarının devam etmeyeceğini, hukukun gereğinin yapılması gerektiğini belirtti.

Destici, AYM'nin Can Atalay hakkında verdiği kararın gerekçesine de değindi. AYM'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarını içeriden ve dışarıdan gelen saldırılara karşı korumasının önemine değinerek, AYM'nin kararının yapısının değişmesi gerektiğini belirtti. Kararın hainlere, teröristlere ve terör örgütlerine kolaylık sağlaması durumunda sessiz kalmayacaklarını, karar altında imzası olanların gitmesi ya da AYM'nin yapısının mutlaka değişmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Destici asgari ücretin 17 bin TL'nin üzerinde olması ve 2024 Temmuz ayında yeniden belirlenmesi gerektiğini, en düşük emekli aylığının da 15 bin TL seviyesine çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi.