Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'li Senatör'e Yanıt Geldi

Amerika Birleşik Devletleri Güney Carolina Senatörü Graham'ın PKK PYD ile ilgili tepki çeken açıklamasına bir yanıt da İbrahim Kalın'dan geldi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'li Senatör'e Yanıt Geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bölücü terör örgütü PKK ile ilgili 'Kürt müttefikler' ifadesini kullanan ABD'li Senatör Graham'a tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, twiitter hesabından yaptığı açıklamada "Terörist PKK ve onun Suriye'deki kolu PYD ve YPG arasındaki doğrudan bağı biliyorsunuz ve bunu kamuoyu önünde de herkesten çok daha açık bir şekilde ifade ettiniz. Teröristler müttefikiniz olamaz. Tıpkı DEAŞ'ın Müslümanları temsil etmediği gibi, PKK da Suriye'deki veya başka bir yerdeki Kürtleri temsil etmez." ifadelerini kullanırken, açıklamasına ABD'li Senatörü de etiketledi.

Amerika Birleşik Devletleri Güney Carolina Senatörü Graham, sosyal medya hesabı üzerinden ,"Başkan Trump, Suriye'den söz konusu olabilecek herhangi bir çekilmede şunları temin etmiş olacak: Bir, DEAŞ tamamen imha edilmiş olacak. İki, İran boşalan yerlere yerleşmeyecek. Üç, Kürt müttefiklerimiz korunmuş olacak. Başkan Donald Trump, çekilme süreci uygulanırken bu amaçların gerçekleşmesi konusunda komutanlarımız ve müttefiklerimizle çalışıyor." şeklinde bir mesaj paylaşmıştı.