Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın İşaret Ettiği Emekli Maaşı Rakamı: Şimdi En Az 11 Bin 250 TL!

Memur ve emekliler için maaş hesaplamaları hız kazanıyor ve son 5 ayın enflasyon artışıyla birlikte yüzde 44 oranında zam yapıldı. Şimdiden vatandaşların cebine yansıyan bu artışla birlikte, Aralık ayı enflasyon verileri ile beklenti yüzde 47'ye ulaşacak olan enflasyonun, refah payı ile yüzde 50'ye tamamlanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın İşaret Ettiği Emekli Maaşı Rakamı: Şimdi En Az 11 Bin 250 TL!

Maaş Hesaplamalarındaki Değişim

Maaş hesaplamaları, bu zam oranlarıyla birlikte hareketlenmeye başladı. Eğer yüzde 50 oranında zam gerçekleşirse, en düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 800 TL'ye yükselecek. Diğer taraftan en düşük memur maaşı 33 bin TL'ye, en düşük SSK ve BağKur emeklisi maaşı ise 11 bin 250 TL seviyesine ulaşacak.

Zam Beklentileri

Kasım ayı enflasyon verileri, TÜİK tarafından yayımlandı. Bu verilerle birlikte memur ve emekli zammı için 5 aylık enflasyon farkları da açıklandı. Aralık ayı rakamları ile birlikte kesin zam oranları netlik kazanacak.

Enflasyon farkı dışında, toplu sözleşme zammının da hesaba katılmasıyla memur ve memur emeklileri yüzde 47'lik bir zam alacaklar. Yüzde 3'lük refah payı eklenerek bu oranın yüzde 50'ye tamamlanması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Memurun alacağı bir fark var; toplu sözleşme gereği artışlar ve enflasyon farkı. Bu, oldukça önemli bir rakamı işaret ediyor. Bu artışlar, memur emeklisine de yansıyacak. Yaklaşık yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz ve emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

En Düşük Maaşlardaki Değişim

Maaş hesaplamaları yapılırken en düşük maaşların ne olacağı merak ediliyor. Yüzde 50'lik zam ile en düşük memur emeklisi maaşı 9 bin 876 TL'den 14 bin 800 TL'ye yükselecek. Aynı zamanda 22 bin TL olan en düşük memur maaşı da 33 bin TL seviyesine çıkacak.

7500 TL olan en düşük emekli maaşının da 11 bin 250 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

Zam Ne Zaman Yansıtılacak?

Memur ve emekli zamları, Ocak ayı itibarıyla yansıtılacak. Ancak, kesin zam oranı Aralık ayı enflasyonu açıklandıktan sonra netleşecek ve ödemeler bu doğrultuda gerçekleştirilecek.