Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çorum'da Konuşuyor - (20 Bin Kişilik Stadyum, Yüksek Hızlı Tren, TOKİ Projeleri, Eğitim Projeleri)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da konuşuyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da AK Partililerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çorum'da Konuşuyor - (20 Bin Kişilik Stadyum, Yüksek Hızlı Tren, TOKİ Projeleri, Eğitim Projeleri)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da konuşuyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da AK Partililerle bir araya geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Burada vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

  • Çorum'un yiğit evladı, değerli dava arkadaşım, 15 Temmuz şehidi Erol Olçok'a ve Abdullah Tayyip'e rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Vatanımız , bağımsızlığımız ve istikbalimiz için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Dün Çekmeköy'de bir helikopterimizin düşmesi neticesinde 4 şehidimiz var, Allah'dan onlara da rahmet diliyorum. 
  • 1 yıllık aradan sonra Çorum'da olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Çorumlu kardeşlerim, bizi nasıl görüyorsa, bizi nasıl göresiyorsa, bizler de Çorum'u ve buranın vefalı insanlarını özlüyoruz. Tüm enerjimizi, motivasyonumuzu sizlerden alıyoruz. Yurt içinde terör örgütüne ve destekçilerine ve yurt dışında ülkemize husumet besleyenlere karşı mücadele yürütürken cesaretimizi bu meydanı dolduran onbinlerden alıyoruz. Sizin hayır dualarınızdan alıyoruz. Milletle yol yürümekten, dertleşmekten, beraber olmaktan daha büyük mutluluk tanımadık, tanımıyoruz. 24 Haziran seçimlerinde şahsımı yüzde 64.6 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde tekrar Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördüğünüz için her birinize teşekkür ediyorum. Çorum yüzde 52 AK Parti, yüzde 66 Cumhur ittifakı diyerek bir kez daha milli iradenin şehri olduğunu göstermiştir.
  • Şimdi önümüzde 31 Mart seçimleri bulunuyor. Türkiye 31 Mart günü çok önemli, çok kritik bir seçim yaşayacak, ülkemizin bekası, milletin refahı için bu seçimlerden de AK Parti ve Cumhur ittifakı olarak tarihi zaferle çıkmak istiyoruz. Biz yine Çorum'un sandıkları patlatmasını bekliyoruz. Şimdi abide meydanını hınca hınç dolduran kardeşlerimize soruyorum, hazır mıyız. Çorum milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Çorum, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz, tevazu , samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor muyuz, gönül belediyeceğiline evet diyor muyuz? Milletin partisi AK Parti'ye mührü vuruyor muyuz, maşallah, barekallah...
  • Çorum , Tayyip Erdoğan'ı çok iyi bilir, çok iyi tanır, 40 yıldır siyasetin içindeyiz, 40 yıldır eserlerimiz, samimiyet, gayretlerimiz, mücadelelerimizle sizlerin huzurundayız. 40 senedir gece gündüz demeden, Türkiye'yi ayağa  kaldırmak için, şehirleri imar ve ihya etmek için koşturuyoruz. Siyasi hayatımız boyunca şehirlerimize seçim döneminde yolu düşenlerden olmadık. CHP'nin başındaki zat gibi sadece seçim zamanı Çorum'u hatırlayanlardan olmadık.
  • Bizim siyasi geleneğimizde adalet, dayanışma, ulvi bir anlayış vardır.
  • CHP'nin başındaki zat gibi yalanla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz, sizler için, sizlerin huzuru, sizlerin refahı için mücadele veriyoruz, 17 yıldır Çorum gelişsin, büyüsün, kalkınsın, Çorum'lu kardeşlerimiz her alanda en iyi hizmeti alsın diye gayret gösteriyoruz. 17 senede ülkemizin geldiği yer ortadadır. Elbette herkes gibi bizimde eksiğimiz , noksanımız olmuş, bürokrasiye takıldığımız, kimi odakları aşamadığımız zamanlar da yaşanmıştır. Samimiyetimize benim Çorum'lu kardeşlerim şahittir. Burası neresidir, Yiğidin harman olduğu yerdir. 
  • Biz muhalefet gibi laf değil, eser üretiyoruz, eser.
  • Bugüne kadar Çorum'a ne kadarlık yatırım yaptık biliyor musunuz, 15.5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bizden önce gelenlerin böyle bir derdi, yatırımı oldu mu, eğitimde 1520 yeni derslik inşa ettik, bak yaptıklarımı söylüyorum ha, yapacaklarımı söylüyorum. Öğrenci sayısı 18 bine ulaşan Hitit Üniversitesini kim kurdu, biz kurduk biz. 81 ilin 81'inde de şu an üniversitemiz var. 
  • 20 bin seyirci kapasiteli Çorum stadyumunun inşası devam ediyor, tabi Çorumspor'dan bu stadın hakkını vermesini bekliyoruz. 
  • TOKİ eliyle 6 bin 286 konut projesini hayata geçirdik. 
  • Çorum'un Hızlı Tren hayalini çok iyi biliyorum, bu hayali gerçekleştireceğiz.
  • Amacımız Çorum'u her açıdan çok daha cazip hale getirmektir.
  • Çorum'a 11 baraj, 3 gölet inşa ettik.
  • Çorum'a büyük bir ekonomik katkı sağlayacak, sulamaların yapımları devam ediyor.
  • Alaca-Koçhisar sulamasının inşasını hızlandıracağız.
  • Koçhisar'ın Çorum için önemini biliyoruz.
  • Biz bay kemal gibi afra tafra yapmıyoruz. Adamın ömrü yalanla geçmiş. SSK'ya Genel Müdür olmuş SSK'yı baıtrmış, benim vatandaşım sağlam girdiği hastaneden ölüsü çıkmış. Aldığım mahkeme kararını biliyorsunuz, 1.5 milyon aldık, 1 milyon bi aldık, bir kısmı da yargıda. Parayı kendisi ödeyemiyormuş, onun paralarının ödenmesi için CHP içerisinden komisyon oluşturmuşlar, milletvekili maaşlarından ödenmek üzere bay Kemal'i kurtarma sandığı kurmuşlar.
  • Çiftçilerimize 1.5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Bay kemal ne diyor, çiftçi aç kaldı aç diyor, eline diline dursun be. Ben resmi rakamları veriyorum. Sen ne diyorsun gel bakayım sen de açıkla. Sen Çorum'a ne verdin, laf laf, o bol bol laf.
  • Çorumdaki projelerle 10 bin kişilik ek istihdam sağlandı.
  • Çorum 2002 yılında sadece 26 milyon dolarlık ihracat yaparken, bu rakam 2018 yılında 742 milyon dolara ulaştı. 16 yıl önce 56 ülkeye ihracatı olan şehirden, 139 ülkeye bir şehre ulaştık. Şimdi Çorum böyle, Çorum Organize Sanayi Bölgesi, un fabrikaları ve diğer ürünlerle milyonlarca insanın ihtiyacını karşılıyor. Altın işlemeciliği konusunda Çorum kendisinden çok söz ettiriyor. Dünyanın altın üreticilerinden Venezuela'ya yaptığımız ziyaretten sonra Maduro'nun yardımcısı geldi. Maduro'nun yardımcısı Çorum'lu kardeşlerimizin başarısından bahsetti. Çorum'u çok farklı bir noktaya taşıyacağız. Çorum sanayinin daha da büyümesi için elimizden gelen desteği verdik, veriyoruz. 
  • Yeni bir proje başlatıyoruz, Türkiye kendi kaynaklarını kullanmaktan hep alı konulmuştu, bunu kimi zaman düşmanlar, kimi zaman içimizdeki hainler yaptı. 1930'larda vizyon sahibi insanların çabaları engellendi. Türkiye'nin ilk silah fabrikatörü şüpheli bir yangında şehit oldu. Türkiye'nin kendi imkanlarıyla ürettiği ilk yerli ve milli otomobil devrim çürümeye terk edildi. CHP'nin başını çektiği bir avuç kişi, ekonomide İMF'ye, savunmada batılı devletlere, kredi ve finansmanda ülkeyi muhtaç etti. Bay kemal çıkmış İMF'ye muhtaç olunacağını söylüyor. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin İMF'ye 23 milyar dolar borcu vardı, bu borçları ödedik ve İMF ile bağlarımızı kopardık. Nereden nereye...
  • Merkez Bankası'nın döviz rezervi 27.5 milyardı, 100 milyara yaklaştı. 
  • Kenevir üretimini yeniden yargılandırmak için bir karar aldık. Artık naylon poşet kullanmayacağız. Bu naylon poşet toprakta erimiyor biliyor musunuz? yüzlerce sene bunun ömrü var, kenevir biz şimdi dağıtacağız. Kenevirden bez torba.