Cumhurbaşkanı'ndan Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık bakanlığının hemşire, doktor, sağlık memuru alımı yapacağını , sağlık personeli sayısının arttırılacağını açıkladı. Atv- A haber canlı yayın konuğu olan Cumhurbaşkanı , sağlık bakanlığı personel alımı açıklaması bekleyen adayları yakından ilgilendiren önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı'ndan Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Açıklaması

SAĞLIK PERSONELİ SAYISI ARTACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık bakanlığının hemşire, doktor, sağlık memuru alımı yapacağını , sağlık personeli sayısının arttırılacağını açıkladı. Atv- A haber canlı yayın konuğu olan Cumhurbaşkanı , sağlık bakanlığı personel alımı açıklaması bekleyen adayları yakından ilgilendiren önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir hastaneleri konusunda yeni adımlar atılmaya başlandığını, yakın zamanda 3 bin 600 yataklı bilkent şehir hastanesinin de hizmete sunulacağını söyledi. Bakanlığın personel ihtiyacı olduğunu bildiklerini söyleyen Erdoğan, sağlık memuru, hemşire , ambulans şoförü gibi unvanlarda alımlar yapılacağını belirtirken, ilgili hastanelerin teknoloji ihtiyaçlarının da giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "6 binin üzerinde ambulansa sahibiz. Yatak kapasiteleri artacak. 3 Bin 600 yataklı bilkent şehir hastanesini açıyoruz. Vatandaşımızın çektiği çileler son bulsun istiyoruz. Ambulans servisleriyle ve her şeyiyle, doktor noktasındaki sayımızı daha da arttırmak, sağlık memuru, hemşire tüm bunlarda sayı artacak. Sağlık Bakanımızın ifade ettiği gibi burada çok ciddi bir eleman alımımız olacak. Bunlarla beraber de bu şehir hastanelerinde güçlü ekipmanlarla , güçlü ekiplerle , teknoloji olarak ileri bir teknoloji kullanılıyor. İstihdam ayrı, teknoloji ayrı. Bu konularda her şeyi tepeden tırnağa , nerelerde, ne tür aksama varsa bu adımlar atılacak." dedi.

TANZİM SATIŞLAR

Şimdi iki tür kuyruk vardır, bir yokluk kuyruğu, iki varlık kuyruğu. Yokluk kuyruğunu CHP iktidarında yaşadık. Burada benzin kuyruklarından tut, yağ kuyruklarına kadar, bir gün benzin için beklerdik. Sana yağ kuyrukları, hemen gidip alamazdınız. Şimdi ise bu attığımız adımla varlık kuyruğu oldu. Geliyor herkes ne arıyorsa burada içeride çadırda ne ararsa var, oradaki esnaf süratle yetiştirmenin gayreti içerisinde. Ucuzluk var. Bakın ne diyorlar 'Allah hükümetimizden razı olsun' diyor, vatandaşın gittiği yerlerle alakası olmayanlar neyin sesi olduğunu bilmiyor, biz sessiz yığınların sesiyiz, kararı bu yüzden aldık. Bu işi biz yapacağız, nasıl yaptıklarını görsünler. Ve bu tüm ülkemize yayılacak. Seçim sonrası ne olacak, hiç bir şey olmayacak, her şey yerli yerine oturursa biz çekiliriz, oturmazsa biz bunu ürün ve şehirler dahil yaygınlaştırarak devam ettireceğiz. Biz bu milletin dertliyiz. Milletimize en uygun kalite ve ürünü getireceğiz. TESK ve KESK ile bakanlarımız bir araya gelecekler. Bu adımı atacağız. Dolayısıyla zincir marketlerdeki şurada buradaki sıkıntılar çözülecek. Belki az kazanacaklar ama bereketi olacak. Söyledikleri gibi , 'Devlet bu işe girmez' falan, biz devlet bu işe girer iddiasında değiliz ki, devletin bu yolla müdahele hakkı vardır. Devlet halkının yanında olduğunu göstermesi lazım. Ne diyorlar , 'Hükümete teşekkür ederim' diyor. Olay sadece 31 mart seçimleriyle alakalı değildir. 31 Mart seçimlerinden sonra bu müdahale olumlu devam ederse biz çekiliriz, devam etmezse planlamamızı yaparız. 

ASKERLİK SİSTEMİ

Şimdi belli bir noktaya askerlikte gelindi. Yani nihai noktayı henüz koymuş değiliz, ancak yeni askerlik sistemi çalışmalarında milletimizin askerlikten bağlarını koparmadan, TSK'nın ihtiyaçlarının karşılandığı, bunun yanında yükümlü her vatandaşın askerlik eğitimi aldığı bir sistem oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun üzerinde gerçekten silahlı kuvvetlerimiz, MSB çalışmalarını yaptı. İş belli bir aşamaya geldi. Burada tabi özellikle daha önce de söylemiştik 3-6-9-12 demiştik, ama şu anda 6-9-12 olarak belirlendi. 6-9-12 olarak belirlenirken, bunun içerisinde er -erbaş konusu söz konusu, yedek subaylık söz konusu, yedek astsubaylık da söz konusu bunlar olacak. Özellikle ihtiyaca göre bazı adımlar atılacak, bedelli askerlik var, dövizli askerlikte var. Dövizli ile bedelli askerliğin karşılığı aynı olacak. Yani şu kadar avro deniliyorsa, aynen karşılığı nedir şu kadar TL ile adım atılacak. Bu konuyla ilgili diğer önemli yanı da şu, gerek 6 ayda , gerek 9 ayda , gerek 12 ayda, bu 12 ayı yedek subaylık olarak da gündeme getiriyoruz, yedek subaylık olayını önemsiyoruz. Bu yetişmiş insanlardan silahlı kuvvetlerde istifade edelim. Bu konuyla ilgili olarak da 12 olarak gözükse de 1 ayı izin olarak geçiyor, dolayısıyla burada sadece 3 ay temel eğitim var, bu temel eğitim yapılacak. Bunun yanında özellikle ücretler noktasında , bu eğitim dönemi askerlik dönemi hepsinde, belli bir ücret kendilerine ödenecek. Bu konuda herhangi bir taviz söz konusu değil, bedelli ve dövizli buradan elde ettiğimiz gelirle, tüm askerlerimizin ücretlerini de karşılama noktasında (er , erbaş, astsubay...) çalışmalar yapıldı. Nihai nokta bu çalışmalar devam edecek. Burada biz personel kaynağı noktasında sıkıntıya girmeyeceğiz. Erbaş, er noktasında 7 milyon kaynağımız var. Aynı şey yedek subaylıkta 223 bin, 274 konuda kaynağımız var. Buralarda bir sıkıntının içerisine girmeden bu işi bitirme noktası olacak. Bedelli askerlikteki beklentilerin önüne geçeceğiz. Silah altına alınan, alınmayan yükümlü miktarı konusunda çalışmalarımız gayet iyi durumda. Yeni sistem TSK'nın ihtiyacı, öngörülebilir olma, süreklilik, eğitim ve mesleki gelişim göz önüne alınarak yapılacak. Yeni askerlik sistemimizin sistemsel alt başlıkları bu saydıklarımız. Bedelli ve dövizli noktasında artık soru işareti kalmayacak.