Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklaması: Basacağız

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 48'inci Muhtarlar Toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklaması: Basacağız

Burada ekonomideki son duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, fırsatçılara tahammülün olmadığını, stok yapılan depoların tek tek basılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Patatesleri soğanı stokluyorsunuz dedim bundan sonra aldığımız ihbarlar sebebiyle bütün bu stokların yapıldığı depoları basacağız. Kimse benim halkıma pahalı ürün yedirme hakkına sahip değildir. Ondan sonra hastalıklı çürüdü diyorlar sen çürüttün bunlar havasız kalırsa tabii ki çürüyecek." şeklinde konuştu.

Döviz kuruyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, faiz ve dövizde ibrenin aşağı yönde hareket ettiğini, ümitli olunması için her türlü sebebe sahip olunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı , "Ekonomi yeniden toparlanmaya başlayınca meseleyi başka taraflara çelmeye baladılar Türkiye buğday ithal ediyormuş. Dürüst ol. Bunu duyan da milletin buğday ve un yokluğundan fırınların önünde kuyruk olduğunu sanacak. Türkiye yılda ortalama 21 milyon ton buğday üreten 19 milyon ton buğday tüketen bir ülkedir. Buğday ithalatımız var hem de oldukça yüksek miktarda var. Buğday üretimimiz tüketimimizi fazlasıyla karşıladığı halde buğdayı niye ithal ediyor olabiliriz Un, makarna, bisküvi, irmik, bulgur gibi mamul maddelere dönüştürüp dışarıya satmak için ithal ediyoruz. Buna ne denir İhraca dayalı ithal denir Bay Kemal. İhracat yapıyoruz. Bundan dolayı yapılıyor.Döviz kuru faizde ibre sürekli aşağıya doğru iniyor. Ekonomimizin geleceğinden ümitli olmak için gereken her türlü sebebe sahibiz. Siyasette muhalefet anlayışımızın değişmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.