Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı'nın Görüşmesi (Af , EYT, Taşeron ve İttifak)

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Liderinin görüşmesi saat 16.00'da başladı. İki liderin görüşmesinin ana maddesinin yerel seçimler olması beklenirken, EYT, Af düzenlemesi, taşeron ve Brunson meselesinin de görüşmede yer alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı'nın Görüşmesi (Af , EYT, Taşeron ve İttifak)

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen kabulün saat 16.00'de başladığı öğrenilirken, MHP lideri ile Erdoğan'ın görüşmesinin ana maddelerinin başında yerel seçimlerde ittifak konusu olduğu, Emeklilikte yaşa takılanlar, af düzenlemesi gibi konularında görüşmede gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün MHP'nin de seçim beyannamesi içerisinde yer alan Emeklilikte yaşa takılanlar konusuna kapılarını kapatmıştı. Erdoğan'ın af konusundaki teklife de temkinli bakması MHP ile AK Parti arasında yerel seçimlerde de işbirliğinden uzaklaşılabileceği yorumlarını beraberinde getirmişti. Fakat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde Cumhur ittifakının devamını arzuladıklarını her fırsatta dile getiriyor. Bugünkü görüşmenin ardından EYT ve Af düzenlemesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıp yaşanmayacağı merakla bekleniyor.

Milyonları İlgilendiren EYT ve Taşeron Konusu

Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuyla ilgili muhalefet partilerinin neredeyse hepsi seçim beyannamelerinde konunun çözümüne ilişkin vaatlerde bulunmuştu. EYT'nin yerel seçimlerden önce halledilmemesi durumunda Cumhur ittifakının oy kaybı yaşayabileceği, EYT düzenlemesini ön plana çıkaran siyasi partilerin ise seçmen kazanabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz seçimin kritik maddesi hiç şüphesiz taşeron düzenlemesiydi. Milyonlarca insana dokunan taşeron düzenlemesinin Cumhur ittifakına oy olarak geri döndüğü, fakat taşeronda mağdur olan kesimin yerel seçimlerde sandığa giderken mağduriyetlerini sandığa yansıtması bekleniyor.

Güncelleme: saat 16.40 - Görüşme 40 Dakika Sürdü!

Cumhurbaşkanı ve MHP Liderinin görüşmesinin 40 dakika sürdüğü öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından henüz görüşmeye ilişkin bir bilgi alınamadı.