Cumhurbaşkanı Erdoğan Net Konuştu : Çıktı Demekle Kurtulamazlar!

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı öldürüldü mü, kaçırıldı mı? Suudi gazetecinin İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda kaybolmasının üzerinden 6 gün geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'da konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Net Konuştu : Çıktı Demekle Kurtulamazlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Gazeteci'nin kaybolmasıyla ilgili bugün yaptığı açıklama şu şekilde:  

HEM SİYASİ HEM İNSANİ GÖREV

Değerli arkadaşlar tabi bu olayın ülkemizde özellikle de İstanbul'umuzdaki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda ceryan etmiş olması bizler için çok önemli. Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu süreci takip etmek, kovalamak hem siyasi hem insani görevimizdir.

Bunu bazı çekinceler içerisinde kalarak kendi halinde bırakamayız. Bu kişi bir gazeteci, nişanlısı ile beraber gelmiş olduğu başkonsoloslukta orada nikah ile ilgili işlemleri yaparken, nişanlısı dışarıda bırakılıyor. Bir insan kendisi içeri giripte onun dışarı çıkıp çıkmadığını kimin ispat etmesi lazım, oradaki görevlilerin , sizin kameranız var. Bunu ispat etmeniz lazım. Nişanlısı dışarıda bekleyen bir gazeteci, Washington Post'un bir köşe yazarı. Dışarı çıktığı zaman nişanlısıyla tekrar buluşmaz mı? Bunlarla birlikte ayın 2'sinden bu yana şu anda elde herhangi bir belge yok. 

EMNİYET, İSTİHBARAT VE ADALET TEŞKİLATI SEFERBER OLDU

Bize müracaat edildiği andan itibaren, şu an gerek emniyet teşkilatımız, gerek istihbarat teşkilatımız tabi hepsi bunla ilgili seferber olmuş durumdalar. İlk andan itibaren Adalet Bakanlığı'na verdiğimiz talimatla İstanbul Başsavcılığımız bu noktada teyakkuza geçmiş ve bunla ilgili işin hem hukuki hem adli, hem idari çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar devam ederken hedefimiz bir an önce neticeye ulaşabilmek. Şu anda bakıyoruz tabi medyada konuyla ilgili çok çok farklı haberler çıkıyor. Bunlar ister istemez bizi düşündüren konular.  

"BURADAN ÇIKTI" DEMEKLE KURTULAMAZLAR, İSPAT LAZIM

Başkonsolosluk yetkilileri buradan çıktı demekle kendilerini kurtaramaz, ilgili merciler onlarda bu konuda iddiayı ispatla mükelleftir. Eğer çıkmışsa bunu görüntülerle de olsa ispat edeceksiniz. Kalkıp Türk makamlarına nerede bu diye soranlar bu nasıl oldu diye bunu sormaları lazım. Kaldı ki , tabi THY'nin ya da havaalanında giriş çıkışları hepsi inceleniyor. Bu giriş çıkışlarda da şu anda Suudi Arabistan'dan gelen bazı kişiler var. Bunlarla ilgili araştırma yapılıyor. Bizler de bu konuda özellikle tüm ilgili birimlerimize gerek emniyet teşkilatımız, gerek istihbarat teşkilatımız bütünüyle hepsine talimat verdik. Ona göre savcılığımızın vereceği raporları göreceğiz diyoruz." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DÜN DE KONUYLA İLGİLİ BASIN MENSUPLARINA AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Neler Olmuştu? 

ABD'de yaşayan muhalif olarak tanımlanan Cemal Kaşıkçı isimli Suudi vatandaşı gazeteci, Türkiye'deki nişanlısı ile birlikte 2 ekim 2018 tarihinde evlilikle ilgili işlemler için İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na gitmiş, daha sonra buradan bir daha çıkmamıştı. Cemal Kaşıkçı'nın Suudi İstihbaratı tarafından öldürüldüğü öne sürülüyor.

SUUDİ İSTİHBARATI ÖLDÜRÜP, 15 PARÇA HALİNDE ÜLKEDEN KAÇIRDI İDDİASI

İlgili iddiaları destekler nitelikte 2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan'dan bir uçak ve diplomatik pasaportlu bazı kişilerin geldiği, aynı kişilerin Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasına girmeden 1 saat önce ilgili binaya girdiği, Kaşıkçı'nın gelmesinden 1 saat sonra ise binayı terk edip ülkelerine döndüğü tespit edilmişti. Yurt dışındaki bazı haber sitelerinde Kaşıkçı'nın Suudi İstihbaratına mensup kişiler tarafından konsoloslukta katledildiği ve 15 parçaya ayrıldıktan sonra yine ilgili kişiler tarafından binadan çıkarıldığı, şahısların diplomatik pasaporta sahip olmaları nedeniyle havaalanında aranmadığı belirtiliyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA