Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç Konusunda Kararımızı Uygulama Aşamasındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de PKK-PYD-YPG ve Şam yönetimi arasında yapılan anlaşmaya ilişkin, "Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla, sıkıntı olmayacağa benziyor.Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç Konusunda Kararımızı Uygulama Aşamasındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç Konusunda Kararımızı Uygulama Aşamasındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de PKK-PYD-YPG ve Şam yönetimi arasında yapılan anlaşmaya ilişkin, "Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla, sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Azerbaycan ziyareti öncesi havaalanında düzenlediği basın toplantısında, Amerika ile Münbiç konusundaki karşılıklı mutabakatın 90 gün içerisinde bölücü teröristlerin Münbiç'i boşaltması şeklinde olduğunu belirterek, bu karara uyulmadığını söyledi. Erdoğan, "Bildiğiniz gibi, Amerika'yla Münbiç konusundaki karşılıklı mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri münbiçi boşaltacak şeklindeydi. Seneyi devirdik Münbiç boşaltılmadı" dedi.

Cumhurbaşkanı, Münbiç'in boşaltılmasının ardından Türkiye'nin oraya girmeyeceğini, oraya bölgenin gerçek sahibi olan Suriyeli arap aşiretlerinin gireceğini belirterek, "Bizim yaklaşımınmız onların oraya girmesi ve onların güvenliğini sağlamak." ifadelerini kullandı. Yabancı basına yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı, "600 havan atılan topraklara bunların kör olması inanılır gibi değil. Her zaman bunların taktiği budur. Aynı taktiği içerde ve dışarıda uyguluyorlar. Bunlar istediği kadar hedef saptırsınlar, bu gerçekleri halkımız görüyor. bunları dünyaya yazılı, görsel medyayla anlatmaya devam ediyoruz. onlar kendi sahtekarlıklarını yapacaklar, biz de doğruyu anlatmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.