Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'O' Sözleriyle İlgili Suç Duyurusunda Bulundu

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ortaya attığı iddialar sebebiyle 'İftira ve Hakaret' suçlarını işlendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'O' Sözleriyle İlgili Suç Duyurusunda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi İstihbaratı tarafından İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda boğularak katledilen ve daha sonra yok edilen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlamış, Erdoğan ve ilgili kurumlardan şikayetçi olacaklarını söylemişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yeni bir suç duyurusunda daha bulunuldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün MKYK toplantısının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını, Kılıçdaroğlu'nun kara propaganda yürüttüğünü söylemişti. Kısa süre sonra da Cumhurbaşkanlığı avukatı, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında iftira ve hakaret suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. CNN Türk'de Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ NE DEMİŞTİ?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Şimdi diyor ki 'Ben dava açacağım, Cumhurbaşkanı'na ve serbest bırakanlara' diyor. Dün akşam tv'de bunu söylediği iyi oldu. Kendisine Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarına karşı ortaya attığı karalama faaliyeti nedeniyle , Cumhuriyet tarihine geçecek kara bir leke işlemesinden dolayı kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Zaten bunu izleyen vatandaşlarımızın parti genel merkezimize ilettikleri telefonlar, mesajlar bizi buna mecbur kılmaktadır. CHP Genel Başkanı Türkiye için büyük bir meseleye dönüşmüştür. Konuştuğu hiç bir konuda bilgiye sahip değil, bu yanlış bilgiler üzerine çok keskin tutumlar yerleştiriyor. İsminde Cumhuriyet , Halk olan bir partinin genel başkanı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın aydınlatmaya çalıştığı siyaseti cinayette odak karartmaya çalışıyor. Faillere, faillere emek verenlere yönelecekken, Cumhurbaşkanımızı, adli mercilerimizi, kurumlarımıza dava açacağını söylüyor. Bunların yaptığı örtpas etme faaliyetine hukuki cevap verilecektir. CHP Genel Başkanı , Cumhurbaşkanımıza, adli mercilerimize karşı başka bir devletin sorumluluğunu örtecek, sorumluluğu karatacak şekilde kara propaganda içindedir. " dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA