Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe Girişimine Rağmen Yüzde 7.4 Büyüdük

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika'da BRICS zirvesine katıldı. burada aile fotoğrafı çekimine de katılan Erdoğan, zirvede bir de konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe Girişimine Rağmen Yüzde 7.4 Büyüdük

Kredi Derecelendirme Kurulu kurulması çağrısında bulunan Erdoğan, adil ve tarafsız bir kurulun oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile BRICS Yeni Kalkınma Bankası arasında devam eden üyelik görüşmelerinin kısa zamanda sonuçlanmasını diliyoruz. Daha adil, daha tarafsız, yeni bir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu oluşturulması amacıyla hem BRICS bünyesinde hem de Türkiye'de ayrı ayrı yürütülen çalışmalarda da ortak hareket edebiliriz. Enerji alanında BRICS ülkeleriyle mevcut işbirliğimizi ileriye taşımak istiyoruz.Bugün burada yalnızca Türkiye'yi değil İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi tüm Müslüman ülkeleri de temsilen bulunuyorum.

Teşkilat ile BRICS arasındaki iş birliğinin Betgaranti ilerletilmesine gerçekten çok ihtiyaç var. Daha adil bir dünya için güney-güney işbirliği süreçlerinden bu çerçevede istifade edebiliriz. İslam Kalkınma Bankası ile BRICS Yeni Kalkınma Bankası arasında özellikle Afrika’nın kalkınma çabalarının desteklenmesine matuf iş birliği imkanlarının değerlendirmesinde de fayda görüyorum." dedi.

Türkiye'nin 2015 yılındaki G20 dönem başkanlığı sırasında kalkınma konusunun g-20'nin gündem merkezine geldiğine dikkat çeken Erdoğan, 4 Haziran'da BM En Az Gelişmiş Ülkelere yönelik Teknoloji Bankasının açılışını yaptıklarını hatırlattı. Erdoğan , Türkiye'nin ekonomisine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. 2016 yılında hain darbe girişiminin meydana gelmesine rağmen ekonominin kısa sürede toplandığını ve yüzde 7.4 büyüme kaydedildiğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA