Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Tepki : Almanya'da Ellerini Kollarını Sallayarak Dolaşıyorlar

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK'nın an itibariyle Almanya'da rahatça dolaşabildiğini , bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Tepki : Almanya'da Ellerini Kollarını Sallayarak Dolaşıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'ya düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Berlin'de onuruna verilen yemekten sonra konuştu. İki ülke arasındaki ekonomik iş birliğine değinen Erdoğan, "Alman firmalarının ülkemizdeki yatırımlarını artırmalarını, faaliyetlerine üretimlerine yeni alanlar ekleyerek genişletmelerini arzu ediyoruz. Kota, vergi yaptırım gibi ticari unsurların siyasi amaçlar doğrultusunda kullanılmasını doğru bulmadığımızı bu noktada belirtmek istiyorum. Bu Hususlarda Almanya ile ortak bir tutum içinde olduğumuzu görmek bizleri memnun ediyor" şeklinde konuştu.

Türk-Alman ilişkilerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı , Türk toplumunun 57 yıldır Almanyanın kaderine ortak olduğunu belirterek, "Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı sonrasında gerçekleştirdiği kalkınma hamlesinde Türkler emekleri ve alın terleri ile büyük bir pay sahibidir. Türkiye olarak insanlarımızın geleceğini burada Almanya'da görüyoruz. Türk toplumunun Alman komşuları ile barış içinde yaşamaları için her türlü teşviki yapıyoruz" dedi.

Almanya'daki FETÖ'cü ve PKK'lı hainlere yönelik de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ""Avrupa Birliği'nde de terör örgütü olarak kabul edilen PKK'nın şu anda Almanya'da binlerce mensubu elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Yeri geldiği zaman terör örgütünün başının posterleriyle beraber Almanya'nın devasa caddelerinde gösteriler yapmaktadır. Halbuki bunlar yasaktır. Peki bunlara niçin müsaade ediliyor?. FETÖ terör örgütü, yüzlerce binlercesi ne yazık ki şuanda Almanya'da elini kolunu sallayarak dolaşıyor. E biz bunları şimdi konuşmayacak mıyız, söylemeyecek miyiz?" dedi. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA