Cumhurbaşkanı Erdoğan Az Önce Açıkladı! Yeni Askerlik Sistemi, Bedelli ve Dövizli Askerlik, Askerlik Süresi ve Diğer Detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan , Askerlik süresi, bedelli askerlik, dövizli askerlik ve maaş konularında son dakika açıklamalarında bulundu. ATV-A Haber ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı, bedelli askerlik, askerlik süresi düşecek mi, dövizli askerlik nasıl olacak, askerlere maaş verilecek mi? gibi soruların yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Az Önce Açıkladı! Yeni Askerlik Sistemi, Bedelli ve Dövizli Askerlik, Askerlik Süresi ve Diğer Detaylar

SON DAKİKA YENİ ASKERLİK SİSTEMİ AÇIKLAMASI GELDİ! CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ ASKERLİK SİSTEMİ KONUSUNDA BELİRLİ BİR NOKTAYA GELİNDİĞİ SON NOKTANIN HENÜZ KONULMADIĞINI, BEDELLİ ASKERLİK VE DÖVİZLİ ASKERLİKLE İLGİLİ SORU İŞARETİ KALMAYACAĞINI SÖYLEDİ. YENİ ASKERLİK SİSTEMİNİN 6,9,12 AY ŞEKLİNDE BELİRLENDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan , A haber , ATV ortak yayınında yeni askerlik sistemiyle ilgili, "Belli bir noktaya gelindi. Nihai noktayı henüz koymuş değiliz ancak yeni askerlik sistemi çalışmalarında, milletimizin askerlikten bağlarını koparmadan, TSK'nın ihtiyacının karşılandığı, yükümlü her vatandaşın askerlik eğitimi aldığı bir sistem oluşturmayı hedefledik. Bunun üzerinde çalışmalar yapıldı ve iş belli bir aşamaya geldi. Şu anda 6,9,12 şeklinde belirlenmiş durumda. Bunların içerisinde er-erbaş durumu, yedek subaylık, yedek astsubaylık durumu söz konusu. İhtiyaca göre bazı adımlar atılacak. Bedelli ve dövizli askerliğin karşılığı aynı olacak. Artık bedelli ve dövizli konusunda bir soru işareti olmayacak. Bu var ve karşılığı belli olacak." dedi.

DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ! 3-6-9-12 DEĞİL, 6-9-12

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Şimdi belli bir noktaya askerlikte gelindi. Yani nihai noktayı henüz koymuş değiliz, ancak yeni askerlik sistemi çalışmalarında milletimizin askerlikten bağlarını koparmadan, TSK'nın ihtiyaçlarının karşılandığı, bunun yanında yükümlü her vatandaşın askerlik eğitimi aldığı bir sistem oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun üzerinde gerçekten silahlı kuvvetlerimiz, MSB çalışmalarını yaptı. İş belli bir aşamaya geldi. Burada tabi özellikle daha önce de söylemiştik 3-6-9-12 demiştik, ama şu anda 6-9-12 olarak belirlendi. 6-9-12 olarak belirlenirken, bunun içerisinde er -erbaş konusu söz konusu, yedek subaylık söz konusu, yedek astsubaylık da söz konusu bunlar olacak. Özellikle ihtiyaca göre bazı adımlar atılacak, bedelli askerlik var, dövizli askerlikte var. Dövizli ile bedelli askerliğin karşılığı aynı olacak. Yani şu kadar avro deniliyorsa, aynen karşılığı nedir şu kadar TL ile adım atılacak. Bu konuyla ilgili diğer önemli yanı da şu, gerek 6 ayda , gerek 9 ayda , gerek 12 ayda, bu 12 ayı yedek subaylık olarak da gündeme getiriyoruz, yedek subaylık olayını önemsiyoruz. Bu yetişmiş insanlardan silahlı kuvvetlerde istifade edelim. Bu konuyla ilgili olarak da 12 olarak gözükse de 1 ayı izin olarak geçiyor, dolayısıyla burada sadece 3 ay temel eğitim var, bu temel eğitim yapılacak. Bunun yanında özellikle ücretler noktasında , bu eğitim dönemi askerlik dönemi hepsinde, belli bir ücret kendilerine ödenecek. Bu konuda herhangi bir taviz söz konusu değil, bedelli ve dövizli buradan elde ettiğimiz gelirle, tüm askerlerimizin ücretlerini de karşılama noktasında (er , erbaş, astsubay...) çalışmalar yapıldı. Nihai nokta bu çalışmalar devam edecek. Burada biz personel kaynağı noktasında sıkıntıya girmeyeceğiz. Erbaş, er noktasında 7 milyon kaynağımız var. Aynı şey yedek subaylıkta 223 bin, 274 konuda kaynağımız var. Buralarda bir sıkıntının içerisine girmeden bu işi bitirme noktası olacak. Bedelli askerlikteki beklentilerin önüne geçeceğiz. Silah altına alınan, alınmayan yükümlü miktarı konusunda çalışmalarımız gayet iyi durumda. Yeni sistem TSK'nın ihtiyacı, öngörülebilir olma, süreklilik, eğitim ve mesleki gelişim göz önüne alınarak yapılacak. Yeni askerlik sistemimizin sistemsel alt başlıkları bu saydıklarımız. Bedelli ve dövizli noktasında artık soru işareti kalmayacak.

DETAYLAR GELİYOR