Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defterine Yazdı: Aziz Atatürk, Büyük Gurur ve Heyecanla Manevi Huzurundayız

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defterine Yazdı: Aziz Atatürk, Büyük Gurur ve Heyecanla Manevi Huzurundayız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki devlet erkanıyla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet bayramı vesilesiyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının huzurunda Anıtkabir özel defterine şunları yazdı : 

"Aziz Atatürk; Cumhuriyetimizin ilanının 95'inci yıl dönümünde Türk milletini temsilen büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurundayız. Bu vesileyle siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bugün Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümünü, dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktıktan sonra, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha sonra sosyal medya hesapları üzerinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şu ifadelerin yer aldığı görüldü : "Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum."