Çukurova Üniversitesi'ne En Az Lise Mezunu Engelli İşçi Alınacak

Çukurova Üniversitesi Merkez Hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere engelli işçi alımı yapılacağına dair yeni duyuru yayımlandı.

Çukurova Üniversitesi'ne En Az Lise Mezunu Engelli İşçi Alınacak

Alımların kura usulü ile yapılacağına yer verilen duyuruda, "Çukurova Üniversitesi merkez teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 Sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında İş-Kur üzerinden Engelli Kontenjanında kura usulü ile ‘Sürekli İşçi ‘’alınacaktır." ifadeleri yer alırken, başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması gerektiği, başvuruların Adana İŞKUR İl Müdürlüğüne şahsen ya da www.iskur.gov.tr üzerinden yapılacağı vurgulandı. Başvuru yapacak adaylarda aranacak genel şartlar ve detaylara aşağıdaki linkten erişim mümkün.

1- İlan edilen kadroya başvurusu sonucu hak kazanan adaylar, 657 Sayılı Kanunun 4/D maddesi ve 4857 Sayılı İş Kanunu Hükümleri çerçevesinde Engelli kontenjanında sürekli işçi olarak istihdam edileceklerdir. 2- Sürekli işçi kadrolarına yerleşen adayların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecektir.

3- Lise eğitim düzeyindeki sürekli işçi talepleri kura usulüne tabidir.

4- Kura usulüne tabi kadrolarda istihdam edilecek kadro sayısının dört katı kadar aday, İş- Kur tarafından bildirilen başvurular arasından noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecektir.

5- Aday listeleri, kura yeri, kura tarihi, kura sonuçları ve diğer her türlü duyurular www.cu.edu.tr internet adresinden ilan edilecektir. Kuraya katılacak adaylar ve kura sonucu belirlenen adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak olup, bu ilan tebligat yerine geçecektir.

6- Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca; görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. 7- Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup, tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenilen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaklardır.

8- Atanmaya hak kazananlardan göreve başlamayan ve atanma şartlarını taşımadığından göreve başlatılamayanların yerine, ihtiyaç duyulacak sayıda yedek adaylar arasından belirlenecektir.

9- Kura çekimi, 16.01.2018 Çarşamba günü, saat: 10.00’da Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı salonunda yapılacaktır.

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN.