Cübbeli'den Flaş Trump ve Brunson Açıklaması

Cübbeli Ahmet, ABD ve Trump hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Ahmet Mahmut Ünlü 'nün açıklamaları haberimizde.

Cübbeli'den Flaş Trump ve Brunson Açıklaması

Yaptığı her açıklama ile gündeme gelen ve kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz 6 Ekim günü "Lalegül TV"de yayımlanan "Bursa Sohbetleri"nde, "Trump Allah'ın tokadı" şeklinde ifade kullandı.

Türkiye ile Amerika arasındaki rahip Brunson krizi ekonomiye ciddi şekilde zarar verdi. Krizin geçtiğimiz aylarda çözülmemesi karşılıklı yaptırımları beraberinde getirdi. Kamuoyunda ABD karşıtı ciddi protestolar yapıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü, Rahip Andrew Brunson hakkında yurt dışı ve adli kontrol yasağı kaldırılmış, cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak tahliye edilmişti. Kararın ardından Brunson ABD'ye dönmüştü. Trump verilen karardan memnun olduğunu belirtmiş ve Türkiye ile ilişkilerin düzeleceğini söylemişti.

CÜBBELİ AHMET 'TEN TRUMP AÇIKLAMASI

Cübbeli Ahmet Hoca sohbetinde, ekonomik sıkıntıları, zamları "Trump yapıyor" diyenlere cevap verdi. Cübbeli yaptığı açıklamada, "Göz göre göre dilimizi değiştirecekler çıt çıkaran da yok. Ondan sonra Allah da veriyor zamı, veriyor enflasyonu, develasyonu... Kimsenin bir şey anladığı yok, ne oluyor? Trump yapıyor. Ne Trump yapıyor senin nefsin yapıyor nefsin. Trump, Allah'ın tokadı" ifadelerine yer verdi.

Cübbeli konuşmasının devamında da yine ciddi şekilde dikkat çeken ifadelerde bulundu. Cübbeli, "biz bunları on sene önceden söyledik. Kafalarına bomba yemeden FETÖ'yü anlamadılar" ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com  |  Ankara