CTE İnfaz Koruma Memuru Alımı Sayısı Arttı-İşte Başvuru Şartları

CTE yeni dönem İnfaz Koruma memuru alımı için sayı arttı. 2019 yılında yapılacak memur alımı için yeni sayı, başvuru şartları ve başvuruya ait diğer detaylar haberimizde.

CTE İnfaz Koruma Memuru Alımı Sayısı Arttı-İşte Başvuru Şartları

CTE 10 bin personel alımı için geçtiğimiz gün açıklama geldi.

Ekim ayında alınan bilgilere göre CTE bünyesine 8 bin personel alımı yapılacağı bildirilirken, daha sonra CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz, sayının 10 bine çıkarıldığını, 2019 yılında en az lise mezunu adaylar arasından 10 bin yeni kaamu personeli alımı yapılacağını söyledi. Şaban Yılmaz 'ın bu açıklamasının ardından en çok merak edilen konu, kaç infaz koruma memuru alımı yapılacağı konusu oldu.

Kamubulteni.com olarak kaleme aldığımız bu haberimizde yeni dönem İnfaz Koruma Memuru alımı ilan tarihi ile başvuru şartlarını değerlendirdik.

ŞABAN YILMAZ 'IN AÇIKLAMASI

CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz yaptığı açıklamada  personel alımı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık 61 bin civarında personelle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Şu anda da alım aşamasında 7.500 kişilik bir dilimimiz var. Onunla beraber toplamda -aşağı yukarı- 68-69 bin civarında bir çalışanımız olacak. Bunlar da işte bir kısmı yönetici, uzman, destek personeli gibi birimlerden oluşuyor. Tabii, bizim uzman personel de psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı gibi, öğretmen gibi unvanlardan oluşuyor. 2019 yılı içerisinde de 10 bine yakın yeni bir personel alımı yapmayı planlamaktayız." 

İKM ALIMI SAYISI ARTTI

2019 yılı İKM alımı için ilk sayı 7 bin olarak bekleniyordu. Ancak Şaban Yılmaz 'ın yaptığı bu açıklamaya baktığımızda en az 9000 İKM alımı yapılması bekleniyor. 2018 yılında 7467 personel alımı yapan CTE, bu sayının 6681 'ini İKM'lere ayırdı. 10 bin CTE personeli alımında da en az 9 bin civarında İKM alımı yapılacak.

İKM alımının 2019 yılı Nisan-Mayıs döneminde yapılması bekleniyor. İlan yayımlandığı anda Kamubulteni.com 'da olacak. Mobil uygulamamızı indirin ilanlardan bildirim alarak haberdar olun.

BAŞVURU ŞARTLARI

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya  askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
  • KPSS en az 70 puan almak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;  
  • Merkezî sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak 
  • Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.En az lise veya dengi okul mezunu olmak,  
  • Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

KPSS ŞARTI 60 OLSUN TALEBİ

Adaylar CTE personel alımında KPSS şartının 60 'a düşürülmesini istiyor. Peki sice KPSS şartı kaç olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara