CTE' den Açıklama Geldi: Mahkumların İzinleri Uzatıldı mı?

CTE'den yapılan açıklama ile 31 Mayıs'ta sona ermesi beklenen açık cezaevindeki mahkumlarının izinleri 2 ay uzatıldı. Neden 2 ay uzatıldığına dair detaylar haberimizde ..

CTE' den Açıklama Geldi: Mahkumların İzinleri Uzatıldı mı?

31 Mayıs 2022 günü koronavirüs izinleri sona eriyordu. Ancak Kabineden toplantısından sonra  çıkan karar ile koronavirüs izinleri yeniden uzatıldı.


Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, açık cezaevlerinde kalan , koronavirüs pandemisi nedeniyle izinde olan mahkumlar için Nisan 2020 'de başlayan koronavirüs izinlerinin 2 ay daha uzatıldığına yer verildi.


CTE Açıkladı 2 Ay Daha Uzatıldı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, mahkumların izinlerinin 2 ay daha uzatıldığına yer verildi. CTE resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada, "5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi kapsamında, açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Mayıs 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir." denildi.

 
 Neden 2 Ay Uzatıldı?

Açık cezaevi izinleri, yasadaki yeni  düzenlemeye göre 2 ay uzatılıyor. 2 ay 31 Temmuz'da sona erecek. 31 Temmuz'dan önce izinler yeniden uzatılacak. 2 ay , 2 ay şeklinde uzatılacak izinler 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılması bekleniyor.