CTE-Adliye Mülakatında Skandal-Torpil İsteği Yanlış Fakslandı

AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı' ya göndermek istediği faksı bir numara hatası ile yanlışlıkla CHP'li Milletvekiline gönderdi.

CTE-Adliye Mülakatında Skandal-Torpil İsteği Yanlış Fakslandı

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı'dan, bir yakını için torpil isteyen AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, bu isteğini faks çekerek bildirmek istedi. Ama faks yanlışlıkla CHP Mersin Miletvekil Alpay Antmen 'e gitti. 

Birgün Gazetesi 'nden Burat Abatay 'ın bugün kaleme aldığı haberine göre AK Parti Darende İlçe Başkanı Şimşek, önceki gün gerçekleştirilen sözlü mülakat için, Trabzon Adliyesi İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na iletilmesi üzere Ekrem P. isimli memurun kimlik ve sınav bilgilerini AK Parti Milletvekili Kahtalı’ya göndermek istedi.

İKM, Zabıt Katipliği, İcra Katipliği ve destek personeli gibi birçok kadro için yapılan sözlü mülakatta torpil yapılması için faks çeken Şimşek, faks numaralarını karıştırdı ve yanlışlıkla Antmen’e iletti.

YAKININ YOKSA ATAMA YOK

Bu skandala ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Alpay Antmen, “Sınavlarda 90’ın üzerinde almasına rağmen birçok vatandaş işsiz bırakılırken 55,60 alanların yerleştirildiği herkesin malumu olmadı mı?” sorusunu yönlendirdi.

Antmen, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Maalesef devlet, parti hatta aile devleti haline getirildi. Hepimiz biliyoruz ki Saray’a yakın olmayan, Saray’ın partisine yakın olmayan kimse kamuda iş bulamıyor, hak etmesine rağmen alınmıyor. Türkiye genelinde derece dahi yapsa bir torpili, yakını bulunmadığı için atanmıyor."

BİR KİŞİ KAMU ÇIKARLARININ ÖNÜNE GEÇİYOR

Liyakatın devlet içerisinde kaybolduğunu söyleyerek açıklamasını sürdüren Antmen, şu ifadeleri kullandı:

“Tek adam rejimi, kurduğu kayırmacı ilişkiler yüzünden ülkenin yönetici kadrolarını liyakat ve ehliyetten uzaklaştırdı, devleti kimliksizleştirdi. Tek adam rejimi, sömürünün, hukuksuzluğun ve liyakatsizliğin en temel nedeni haline geldi. Sadakat, liyakatin; partizanlık ehliyetin yerine geçti. Devlet aklı yerini, Saray’ın aklına bıraktı. Bir kişinin ve zümrenin çıkarı, kamu çıkarının önüne geçti. Maalesef vatandaş da buna mahkûm edildi.”

Kamubulteni.com  | Ankara